بررسی اثر زمان حذف مکملهای ویتامینی و معدنی بر رشد و عملکرد اقتصادی جوجههای گوشتی
(ندگان)پدیدآور
حقیقیان رودسری, محمودمهدیزاده تکلیمی, سید مظفرباقرزاده کاسمانی, فرزادلطف الهیان, هوشنگموسوی, سیده فاطمهابوالقاسمی, سیدعبدالحسیننوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
امنیت زیستی در تولید جوجههای گوشتی اهمیت بسیار زیادی دارد ولی حفظ آن سخت و غیر ممکن است. بنابراین، بهبود در عملکرد سیستم ایمنی میتواند بیماریها را در جوجهها کنترل نماید. اثر شش سطح عصاره روغنی بره موم (صفر، 50، 100، 150، 200 و 250 میلیگرم بره موم در کیلوگرم خوراک) بر عملکرد سیستم ایمنی جوجههای گوشتی علیه ویروس نیوکاسل با استفاده از طرح کاملا تصادفی با 360 جوجه (میانگین وزن 94 گرم) یکروزه گوشتی تجارتی (آرین) مورد مطالعه قرار گرفت. میزان آنتی بادی خون علیه ویروس نیوکاسل (تست HI)، وزن غده تیموس، بورس فابریسیوس و در صد لنفوسیتها برای یک دوره 42 روزه اندازهگیری شد و دادهها مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش سطح بره موم، میزان آنتی بادی خون نیز بطور معنی داری (05/0p
کلید واژگان
برهمومجوجهگوشتی.
سیستم ایمنی
ویروس نیوکاسل
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2010-03-211389-01-01
ناشر
دانشگاه تهراندانشگاه تهران
سازمان پدید آورنده
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزیموسسه تحقیقات علوم دامی کشور
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم دامی
موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
جگروه ایمینو لوژی، موسسه حقیقاتی واکسن و سرم سازی رازی
گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی
شاپا
2008-25252251-6190




