بررسی کارایی برخی از روشهای شیمیایی کنترل کیفیت بویژه اندازه گیری هیستامین در مقایسه با شمارش باکتری های سرما دوست در هوور مسقطی و سارم خلیج فارس
(ندگان)پدیدآور
حیدری, مهندس مهرنوشآخوندزاده, دکتر افشینرضایی, دکتر مسعودحسینی, دکتر هدایتصفاریان, دکتر علیرضانوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
هدف : یافتن روش مناسب و دقیق در کنترل کیفیت بهداشتی برخی گونههای دریایی متداول از جمله هوور مسقطی و سارم در مقایسه با آزمون TC.
طرح : مطالعه مقایسهای.
حیوانات: تعداد 20 نمونه ماهی استخوانی دریایی از گونههای هوور مسقطی (Katsuwonus pelamis) و سارم (Scomberoides commersonianus) که به صورت منجمد از سردخانه تهیه گردیدند.
روش : نمونههای تهیه شده با حفظ شرایط یکسان در کنار یخ به آزمایشگاه کنترل کیفی گروه بهداشت مواد غذایی دانشکده دامپزشکی منتقل گردیدند و با استفاده از روشهای ارائه شده توسط FDA , AOAC , APHA پس از شمارش کلی باکتریهای هوازی و اندازهگیری ازت فراتر تام (ماکروکجلدال) به منظور انجام آزمونهای تری متیل آمین و هیستامین (TLC) به آزمایشگاه مرکزی کنترل کیفی غذا و دارو، انتقال یافتند.
تجزیه و تحلیل آماری: با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و انجام آزمون دقیق فیشر و آزمون کاپا انجام شد.
نتایج : ارتباط معنیداری (از نظر استاندارد پذیرش و عدم پذیرش) بین فاکتورهای مورد نظر و شمارش کلی باکتریهای هوازی در مجموع 20 گونه مطالعه شده مشاهده نگردید (P>0/05).
نتیجه گیری : بر اساس نتایج آماری حاصل از این تحقیق در مقایسه فاکتورهای هیستامین، تری متیل آمین و ازت فرار با ازمون میکروبی شمارش کلی باکتریهای هوازی سرما دوست که موید عدم وجود همبستگی و ارتباط معنیدار بین آنها میباشد میتوان اظهار داشت که هیچ کدام از این روشها به تنهایی، گویای خوبی از فساد یا پذیرش و عدم پذیرش نمونههای مورد مطالعه نیستند.
کلید واژگان
روشهای شیمیاییشمارش کلی باکتری های سرما دوست
کنترل کیفیت
ماهی سارم
ماهی هوور مسقطی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2005-01-201383-11-01
ناشر
دانشگاه تهراندانشگاه تهران
شاپا
2008-25252251-6190




