نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorآخوندزاده, دکتر افشینfa_IR
dc.contributor.authorصالحی, دکتر تقی زهراییfa_IR
dc.contributor.authorمیثاقی, دکتر علیfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-01T00:57:21Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-10-22T00:57:21Z
dc.date.available1399-08-01T00:57:21Zfa_IR
dc.date.available2020-10-22T00:57:21Z
dc.date.issued2003-01-21en_US
dc.date.issued1381-11-01fa_IR
dc.identifier.citationآخوندزاده, دکتر افشین, صالحی, دکتر تقی زهرایی, میثاقی, دکتر علی. (1381). بررسی لیستریا مونوسیتوژنس در ماهیان پرورشی تازه، دودی شده و بخهای مورد استفاده جهت نگهداری سرد ماهیان تازه در استانهای تهران و گیلان. مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research), 57(4)fa_IR
dc.identifier.issn2008-2525
dc.identifier.issn2251-6190
dc.identifier.urihttps://jvr.ut.ac.ir/article_11886.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/448800
dc.description.abstractهدف: بررسی میزان شیوع لیستریا مونوسیتوژنس درماهی تازه ، دودی شده و یخهای مورد استفاده جهت نگهداری سرد ماهی تازه طرح: مطالعه اکتشافی نمونه مورد آزمایش : ماهی پرورشی تازه ، ماهی دودی و یخ روش: سیصد ماهی تازه و کامل و 40 ماهی دودی از انواع پرورشی متداول، از بازارهای فروش ماهی و استخرهای پرورش ماهی در استانهای تهران و گیلان جمع آوری شدند. از مجموع 300 ماهی تازه ، 120 ماهی تازه (شامل 40 عدد قزل آلای رنگین کمان از گروه ماهیان سرد آبی ، 40 عدد کپور نقره ای و 40 عدد کپور معمولی از گروه ماهیان گرم آبی ) همراه با 40 عدد کپور نقره ای دودی از سطح فروشگاه های خرده فروشی جمع آوری شدند. 180 ماهی تازه باقیمانده (شامل 60 عدد قزل آلای رنگین کمان ، 120 عدد کپور نقره ای و کپور معمولی) در مدت 6 ماه از سطح استخرهای پرورش ماهی جمع آوری شدند. همچنین 120 نمونه یخ، قبل و 120 نمونه یخ بعد از اضافه نمودن به جعبه های ماهی کهع برای سرد نگهداشتن ماهی تازه استفاده شد. از سطح خرده فروشیها جمع آوری شدند. با به کارگیری دستورالعمل کانادایی اصلاح شده FDA ، مجموع 340 ماهی تازه و دودی (300 ماهی تازه و 40 ماهی دودی) و 240 نمونه یخ برای وجود لیستریا مونوسیتوژنس آزمایش شدند. از آنجا که فلور باکتریایی روده ای ماهی ممکن است وضعیت فلور میکروبی آب را منعکس کند. نمونه ها ی مدفوع از هر 180 ماهی برای وجود لیستریا مونوسیتوژنس ازمایش شدند. تجزیه و تحلیل آماری : آمار توصیفی نتایج: شیوع لیستریا مونوسیتوژنس در سطح خرده فروشیها به ترتیب : 5/12 درضد قزل آلای رنگین کمان، 10 درصد در کپور نقره ای ، 5/17 درضد در کپور معمولی، 5/2 درصد در ماهی دودی ، 5/2 درصد در نمونه های یخ (قبل از اضافه کردن به جعبه ها ی ماهی ) بودند. همچنین شیوع لیستریا مونوسیتوژنس در سطح استخرهای پرورش ماهی به ترتیب : 6/11 درصد در ماهی قزل آلای رنگین کمان و 3/8 درصد در کپور نقره ای و کپور معمولی بود. از 180 نمونه مدفوع ماهی آزمایش شده ، 7 نمونه آلوده به لیستریا مونوسیتوژنس بودند. نتیجه گیری : در پایان با توجه به نتایج به دست آمده در این بررسی عملکردهای بهداشتی در عرضه و نحوه مصرف این محصولات از قبیل تخلیه امعا و احشا و پخت مناسب ، ضروری می باشد.fa_IR
dc.format.extent296
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تهرانfa_IR
dc.publisherدانشگاه تهرانen_US
dc.relation.ispartofمجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research)fa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Veterinary Researchen_US
dc.subjectلیستریا مونوسیتوژنسfa_IR
dc.subjectماهی پرورشی تازهfa_IR
dc.subjectماهی دودی و یخfa_IR
dc.titleبررسی لیستریا مونوسیتوژنس در ماهیان پرورشی تازه، دودی شده و بخهای مورد استفاده جهت نگهداری سرد ماهیان تازه در استانهای تهران و گیلانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.citation.volume57
dc.citation.issue4


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد