• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research)
    • دوره 57, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research)
    • دوره 57, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی لیستریا مونوسیتوژنس در ماهیان پرورشی تازه، دودی شده و بخهای مورد استفاده جهت نگهداری سرد ماهیان تازه در استانهای تهران و گیلان

    (ندگان)پدیدآور
    آخوندزاده, دکتر افشینصالحی, دکتر تقی زهراییمیثاقی, دکتر علی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    296.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    هدف: بررسی میزان شیوع لیستریا مونوسیتوژنس درماهی تازه ، دودی شده و یخهای مورد استفاده جهت نگهداری سرد ماهی تازه طرح: مطالعه اکتشافی نمونه مورد آزمایش : ماهی پرورشی تازه ، ماهی دودی و یخ روش: سیصد ماهی تازه و کامل و 40 ماهی دودی از انواع پرورشی متداول، از بازارهای فروش ماهی و استخرهای پرورش ماهی در استانهای تهران و گیلان جمع آوری شدند. از مجموع 300 ماهی تازه ، 120 ماهی تازه (شامل 40 عدد قزل آلای رنگین کمان از گروه ماهیان سرد آبی ، 40 عدد کپور نقره ای و 40 عدد کپور معمولی از گروه ماهیان گرم آبی ) همراه با 40 عدد کپور نقره ای دودی از سطح فروشگاه های خرده فروشی جمع آوری شدند. 180 ماهی تازه باقیمانده (شامل 60 عدد قزل آلای رنگین کمان ، 120 عدد کپور نقره ای و کپور معمولی) در مدت 6 ماه از سطح استخرهای پرورش ماهی جمع آوری شدند. همچنین 120 نمونه یخ، قبل و 120 نمونه یخ بعد از اضافه نمودن به جعبه های ماهی کهع برای سرد نگهداشتن ماهی تازه استفاده شد. از سطح خرده فروشیها جمع آوری شدند. با به کارگیری دستورالعمل کانادایی اصلاح شده FDA ، مجموع 340 ماهی تازه و دودی (300 ماهی تازه و 40 ماهی دودی) و 240 نمونه یخ برای وجود لیستریا مونوسیتوژنس آزمایش شدند. از آنجا که فلور باکتریایی روده ای ماهی ممکن است وضعیت فلور میکروبی آب را منعکس کند. نمونه ها ی مدفوع از هر 180 ماهی برای وجود لیستریا مونوسیتوژنس ازمایش شدند. تجزیه و تحلیل آماری : آمار توصیفی نتایج: شیوع لیستریا مونوسیتوژنس در سطح خرده فروشیها به ترتیب : 5/12 درضد قزل آلای رنگین کمان، 10 درصد در کپور نقره ای ، 5/17 درضد در کپور معمولی، 5/2 درصد در ماهی دودی ، 5/2 درصد در نمونه های یخ (قبل از اضافه کردن به جعبه ها ی ماهی ) بودند. همچنین شیوع لیستریا مونوسیتوژنس در سطح استخرهای پرورش ماهی به ترتیب : 6/11 درصد در ماهی قزل آلای رنگین کمان و 3/8 درصد در کپور نقره ای و کپور معمولی بود. از 180 نمونه مدفوع ماهی آزمایش شده ، 7 نمونه آلوده به لیستریا مونوسیتوژنس بودند. نتیجه گیری : در پایان با توجه به نتایج به دست آمده در این بررسی عملکردهای بهداشتی در عرضه و نحوه مصرف این محصولات از قبیل تخلیه امعا و احشا و پخت مناسب ، ضروری می باشد.
    کلید واژگان
    لیستریا مونوسیتوژنس
    ماهی پرورشی تازه
    ماهی دودی و یخ

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2003-01-21
    1381-11-01
    ناشر
    دانشگاه تهران
    دانشگاه تهران

    شاپا
    2008-2525
    2251-6190
    URI
    https://jvr.ut.ac.ir/article_11886.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/448800

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب