• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research)
    • دوره 59, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research)
    • دوره 59, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارزیابی توان ضد میکروبی باکتری های اسید لاکتیک جدا شده از دستگاه گوارش مرغ

    (ندگان)پدیدآور
    ترشیزی, مهندس محمد امیر کریمیرحیمی, دکتر شعبانمژگانی, دکتر ناهیدخانیان, دکتر سعید اسماعیل
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    237.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    هدف : بررسی توان باکتری‌های اسید لاکتیک جدا شده از مرغ در مهار رشد باکتری‌های پاتوژن اشریشیاکلی و سالمونلا. روش : در این پژوهش از قسمتهای مختلف دستگاه گوارش مرغهای سالم به وسیله لوب استریل نمونه برداری صورت گرفت و به محیط کشت MRS broth منتقل شد. پس از 24 ساعت گرمخانه گذاری در دمای 37 درجه سانتیگراد بر روی محیط‌های Rogosa agar و MRS کشت خطی انجام شد و به صورت بیهوازی و هوازی به مدت 24 و 48 ساعت در دمای 37 درجه سانتیگراد گرمخانه گذاری شدند. پرگنه‌های ظاهر شده از نظر شکل، رنگ و اندازه بررسی گردید. باکتری‌های گرم مثبت، کاتالاز منفی و بدون اسپور کروی و میله‌ای که فاقد قدرت ایجاد همولیز بتا بودند، انتخاب و توان آنها در مهار رشد باکتری‌های اشریشیاکلی (E.coli078:k80, E.coli01:k2, E.coli02:k1) و سالمونلا (Salmonella pullorum, S.enteritidis, S. typhimurium) با استفاده از روش کشت نقطه‌ای بر روی آگار بررسی شد. نتایج از مجموع 659 باکتری جدا شده 139 ایزوله دارای توان مهار رشد پاتوژن و تعداد 520 ایزوله فاقد توانایی مهار رشد پاتوژن‌های مورد بررسی بودند. باکتری‌های اسید لاکتیک جدا شده در این پژوهش در مهار رشد سروتیپ‌های سالمونلا نسبت به سروتیپ‌های اشریشیاکلی توان بیشتری داشتند. نتیجه‌گیری : با توجه به منشا جداسازی باکتری‌های اسید لاکتیک در این پژوهش و توان بالقوه مهار رشد پاتوژن‌های مورد بررسی، با در نظر گرفتن سایر معیارهای ضروری می‌توان از این ایزوله‌ها به عنوان افزودنی خوراکی با هدف کاهش آلودگی به پاتوژن‌ها در پرورش طیور سود جست.
    کلید واژگان
    اشر یشیاکلی.مرغ
    باکتری های اسید لاکتیک مهار رشد پاتوژن
    سالمونلا

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2004-04-20
    1383-02-01
    ناشر
    دانشگاه تهران
    دانشگاه تهران

    شاپا
    2008-2525
    2251-6190
    URI
    https://jvr.ut.ac.ir/article_11803.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/448756

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب