ارزیابی توان ضد میکروبی باکتری های اسید لاکتیک جدا شده از دستگاه گوارش مرغ
(ندگان)پدیدآور
ترشیزی, مهندس محمد امیر کریمیرحیمی, دکتر شعبانمژگانی, دکتر ناهیدخانیان, دکتر سعید اسماعیلنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
هدف : بررسی توان باکتریهای اسید لاکتیک جدا شده از مرغ در مهار رشد باکتریهای پاتوژن اشریشیاکلی و سالمونلا.
روش : در این پژوهش از قسمتهای مختلف دستگاه گوارش مرغهای سالم به وسیله لوب استریل نمونه برداری صورت گرفت و به محیط کشت MRS broth منتقل شد. پس از 24 ساعت گرمخانه گذاری در دمای 37 درجه سانتیگراد بر روی محیطهای Rogosa agar و MRS کشت خطی انجام شد و به صورت بیهوازی و هوازی به مدت 24 و 48 ساعت در دمای 37 درجه سانتیگراد گرمخانه گذاری شدند. پرگنههای ظاهر شده از نظر شکل، رنگ و اندازه بررسی گردید. باکتریهای گرم مثبت، کاتالاز منفی و بدون اسپور کروی و میلهای که فاقد قدرت ایجاد همولیز بتا بودند، انتخاب و توان آنها در مهار رشد باکتریهای اشریشیاکلی (E.coli078:k80, E.coli01:k2, E.coli02:k1) و سالمونلا (Salmonella pullorum, S.enteritidis, S. typhimurium) با استفاده از روش کشت نقطهای بر روی آگار بررسی شد.
نتایج از مجموع 659 باکتری جدا شده 139 ایزوله دارای توان مهار رشد پاتوژن و تعداد 520 ایزوله فاقد توانایی مهار رشد پاتوژنهای مورد بررسی بودند. باکتریهای اسید لاکتیک جدا شده در این پژوهش در مهار رشد سروتیپهای سالمونلا نسبت به سروتیپهای اشریشیاکلی توان بیشتری داشتند.
نتیجهگیری : با توجه به منشا جداسازی باکتریهای اسید لاکتیک در این پژوهش و توان بالقوه مهار رشد پاتوژنهای مورد بررسی، با در نظر گرفتن سایر معیارهای ضروری میتوان از این ایزولهها به عنوان افزودنی خوراکی با هدف کاهش آلودگی به پاتوژنها در پرورش طیور سود جست.
کلید واژگان
اشر یشیاکلی.مرغباکتری های اسید لاکتیک مهار رشد پاتوژن
سالمونلا
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2004-04-201383-02-01
ناشر
دانشگاه تهراندانشگاه تهران
شاپا
2008-25252251-6190




