| dc.contributor.author | حسن, شیرین | fa_IR |
| dc.contributor.author | خنجری, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | کوهی, محمد کاظم | fa_IR |
| dc.contributor.author | گندمی نصر آبادی, حسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | شاویسی, نسیم | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-01T00:52:57Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-10-22T00:52:58Z | |
| dc.date.available | 1399-08-01T00:52:57Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-10-22T00:52:58Z | |
| dc.date.issued | 2019-09-23 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-07-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2018-04-06 | en_US |
| dc.date.submitted | 1397-01-17 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | حسن, شیرین, خنجری, علی, کوهی, محمد کاظم, گندمی نصر آبادی, حسن, شاویسی, نسیم. (1398). مطالعه اثر پوشش کیتوزان حاوی اسانس کاکوتی کوهی بر برخی خصوصیات میکروبی و حسی فیله مرغ در دمای یخچالی. مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research), 74(3), 370-378. doi: 10.22059/jvr.2018.244342.2715 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-2525 | |
| dc.identifier.issn | 2251-6190 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/jvr.2018.244342.2715 | |
| dc.identifier.uri | https://jvr.ut.ac.ir/article_72886.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/448602 | |
| dc.description.abstract | زمینۀ مطالعه: گوشت مرغ جزء غذاهای فسادپذیر تقسیمبندی میشود و یکی از نگرانیهای صنایع غذایی فساد میکروبی آن میباشد.<br /> هدف: هدف از این مطالعه ارزیابی اثر پوشش کیتوزان حاوی غلظت های مختلف اسانس کاکوتی کوهی در مقایسه با گروه شاهد بر برخی خصوصیات حسی و میکروبی فیله مرغ در طول 12 روز نگهداری در دمای یخچالی (۴ درجه سانتیگراد) بود.<br /> روشکار: در این مطالعه، اسانس گیاه کاکوتی کوهی به روش تقطیر با آب استخراج گردید و ترکیبات تشکیلدهنده آن با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل به طیفسنج جرمی مشخص گردید. در این مطالعه، فیلههای مرغ بصورت جداگانه در محلول پوششی کیتوزان 2 درصد حاوی ۵/۰ و ۱ درصد اسانس کاکوتی کوهی و کیتوزان 2 درصد بدون اسانس غوطهور و سپس بمدت 12 روز در دمای یخچالی نگهداری شدند. سپس در 7 فاصله (روزهای 0، 1، 3، 5، 7، 9 و 12) از نظر خصوصیات میکروبی (شمارش کلی، سرماگراها، گونههای سودوموناس، باکتریهای مولد اسیدلاکتیک و خانواده انتروباکتریاسه) و حسی (رنگ، بو و طعم) مورد مطالعه قرار گرفتند.<br /> نتایج: بیشترین ترکیبات تشکیلدهنده اسانس کاکونی کوهی شامل گرانیول (62/20درصد)، کارواکرول (17/18درصد)، آلفا-ترپینئول (49/7درصد)، 4-ترپینئول (83/6درصد) و تیمول (39/5درصد) بود. نتایج این مطالعه نشان داد که در تیمارهای پوشش دادهشده با کیتوزان حاوی اسانس کاکوتی کوهی شمارش شاخصهای میکروبی مذکور در مقایسه با گروه کنترل بصورت معنیداری در طول دوره نگهداری کاهش یافت (05/0><em>P</em>). بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه، پوشش فیله های مرغ با کیتوزان به تنهایی یا کیتوزان حاوی 5/0 درصد اسانس کاکوتی کوهی خصوصیات حسی بهتری نشان دادند.<br /> نتیجهگیری نهایی: پوشش کیتوزان حاوی 5/0 درصد اسانس کاکوتی کوهی پتانسیل افزایش زمان نگهداری فیله های مرغ را بدون ایجاد خصوصیات حسی نامطلوب دارد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 962 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.publisher | دانشگاه تهران | en_US |
| dc.relation.ispartof | مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Veterinary Research | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/jvr.2018.244342.2715 | |
| dc.subject | کیتوزان | fa_IR |
| dc.subject | پوشش | fa_IR |
| dc.subject | اسانس کاکوتی کوهی | fa_IR |
| dc.subject | فیله مرغ | fa_IR |
| dc.title | مطالعه اثر پوشش کیتوزان حاوی اسانس کاکوتی کوهی بر برخی خصوصیات میکروبی و حسی فیله مرغ در دمای یخچالی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | بهداشت مواد غذایی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه رازی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 74 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 370 | |
| dc.citation.epage | 378 | |