تأثیر مصرف خوراکی آلیسین بر آنزیمهای سرمی ماهی کپورمعمولی در مسمومیت تجربی با سرب
(ندگان)پدیدآور
زیادلو, احسانشاهسونی, داورکازرانی, حمید رضااصلانی, محمد رضانوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
مسمومیت با سرب در همه جانداران و از جمله در آبزیان از اهمیت ویژهای برخوردار است. آلیسین یکی از مهمترین مواد مؤثره گیاه سیر میباشد که انتظار میرود با توجه وفور اسیدهای آمینه سولفور دار، اثر پیشگیری کننده در مسمومیت با سرب ایفا نماید. در این تحقیق به بررسی تأثیر آلیسین بر اثرات سمی سرب با توجه به فعالیت آنزیمهای سرم خون در ماهی کپور پرداخته شده است. پنج گروه 46 تایی ماهی کپور (10 ±100گرمی) مورد مطالعه قرار گرفت. گروههای 5-2 (آزمون) به مدت 10 روز mgL7 استات سرب دریافت نمودند. گروههای 3 و 4، از 5 روز قبل از افزودن استات سرب، به ترتیب روزانه به میزان 5 و mgKg10 آلیسین دریافت نمودند. گروه 5 مشابه گروه 4 بود اما تنها همزمان با استات سرب، آلیسین دریافت نمود. در پایان دوره آزمایش، آنزیمهای سرم شامل GGT، ALT، AST، LDH و ALP اندازه گیری گردید. میزان پارامترهای مورد مطالعه در گروه 2 (دریافت سرب) در مقایسه با گروه شاهد، افزایش قابل ملاحظهای نشان میداد( 001/0p
کلید واژگان
آ لیسینآنزیم
خون
سرب
کپور معمولی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2011-12-221390-10-01
ناشر
دانشگاه تهراندانشگاه تهران
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته، دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهدگروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد
گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد
گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد
شاپا
2008-25252251-6190




