تاثیر سطوح مختلف اسید اسکوربیک بر برخی از شاخصهای ایمنی فیل ماهیان جوان
(ندگان)پدیدآور
سلطانی, مهدیسلطانی, مهدیعلیشاهی, مجتبیزرگر, اشکاننوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
تاثیر سطوح مختلف اسید اسکوربیک شامل مقادیر صفر،100،200، 400،800 و 1600 میلیگرم به ازاء هر کیلوگرم غذا بر میزان فعالیت لایزوزیم خون، میزان آنتی بادی، جمعیت لکوسیتی و بقا فیل ماهیان جوان 38 گرمی در دمای 20درجه سانتیگراد به مدت 16 هفته مورد مطالعه قرار گرفت. هشت هفته پس از اضافه کردن ویتامینC به جیره ماهیان، اختلاف معنی داری در میزان لایزوزیم در تیمارهای 400 و 1600 میلی گرم در کیلو غذا با گروه کنترل (شاهد) مشاهده شد (50/0p.) بیشترین جمعیت لکوسیتی درتیمارهای 100 و200 میلیگرم ویتامین C در کیلو غذا مشاهده شد. حداکثر میزان عیار آنتی بادی در تیمار 200 میلیگرم ویتامینC مشاهده ولی فاقد اختلاف معنیدار با سایر تیمارها بود (05/0.)p> هیچگونه تلفاتی در تیمارهای در معرض قرار داده شده با سویه حاد آئروموناسهایروفیلا مشاهده نشد در حالیکه در گروه کنترل 9/29 درصد تلفات اتفاق افتاد. این مطالعه نشان میدهد که علیرغم توانایی این ماهی به سنتز این ویتامین، افزودن آن به غذا در مراحل بچه ماهی موجب ارتقای برخی از واکنشهای ایمنی غیر اختصاصی (لایزوزیم، جمعیت لکوسیتی) و اختصاص (تولید آنتیبادی) و نیز درصد بقای آن در مواجهه با سپتی سمی آئروموناس میشود.
کلید واژگان
اسید اسکوربیک (ویتامینC)آئروموناسهایدروفیلا
فیل ماهی
لایزوزیم
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2008-12-211387-10-01
ناشر
دانشگاه تهراندانشگاه تهران
سازمان پدید آورنده
گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلانگروه بهداشت و بیماریهای آبزیان دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
بخش بیماریهای دانشکده دامپزشکی دانشگاه چمران
دانش آموخته دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
شاپا
2008-25252251-6190




