• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research)
    • دوره 63, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research)
    • دوره 63, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر سطوح مختلف اسید اسکوربیک بر برخی از شاخص‌های ایمنی فیل ماهیان جوان

    (ندگان)پدیدآور
    سلطانی, مهدیسلطانی, مهدیعلیشاهی, مجتبیزرگر, اشکان
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    258.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    تاثیر سطوح مختلف اسید اسکوربیک شامل مقادیر صفر،100،200، 400،800 و 1600 میلی‌گرم به ازاء هر کیلوگرم غذا بر میزان فعالیت لایزوزیم خون، میزان آنتی بادی، جمعیت لکوسیتی و بقا فیل ماهیان جوان 38‌ گرمی در دمای 20‌درجه سانتیگراد به مدت 16‌ هفته مورد مطالعه قرار گرفت. هشت هفته پس از اضافه کردن ویتامینC به جیره ماهیان، اختلاف معنی داری در میزان لایزوزیم در تیمارهای 400‌ و 1600‌ میلی گرم در کیلو غذا با گروه کنترل (شاهد) مشاهده شد (50/0p‌.) بیشترین جمعیت لکوسیتی درتیمارهای 100 و200 ‌میلی‌گرم ویتامین C در کیلو غذا مشاهده شد. حداکثر میزان عیار آنتی بادی در تیمار 200 میلی‌گرم ویتامینC مشاهده ولی فاقد اختلاف معنی‌دار با سایر تیمارها بود (05/0.)p> هیچ‌گونه تلفاتی در تیمارهای در معرض قرار داده شده با سویه حاد آئروموناس‌هایروفیلا مشاهده نشد در حالی‌که در گروه کنترل 9/29 درصد تلفات اتفاق افتاد. این مطالعه نشان می‌دهد که علی‌رغم توانایی این ماهی به سنتز این ویتامین، افزودن آن به غذا در مراحل بچه ماهی موجب ارتقای برخی از واکنش‌های ایمنی غیر اختصاصی (لایزوزیم، جمعیت لکوسیتی) و اختصاص (تولید آنتی‌بادی) و نیز درصد بقای آن در مواجهه با سپتی سمی آئروموناس می‌شود.
    کلید واژگان
    ‌اسید اسکوربیک (ویتامینC)
    آئروموناس‌هایدروفیلا
    فیل ماهی
    لایزوزیم

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2008-12-21
    1387-10-01
    ناشر
    دانشگاه تهران
    دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    گروه شیلات دانشکده منابع طبیعی دانشگاه گیلان
    گروه بهداشت و بیماری‌های آبزیان دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
    بخش بیماری‌های دانشکده دامپزشکی دانشگاه چمران
    دانش آموخته دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران

    شاپا
    2008-2525
    2251-6190
    URI
    https://jvr.ut.ac.ir/article_23897.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/448578

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب