نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعزیز مسگری, زاهدfa_IR
dc.contributor.authorدانشیار, محسنfa_IR
dc.contributor.authorآقازاده, علی میرزاfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-01T00:52:03Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-10-22T00:52:03Z
dc.date.available1399-08-01T00:52:03Zfa_IR
dc.date.available2020-10-22T00:52:03Z
dc.date.issued2017-09-23en_US
dc.date.issued1396-07-01fa_IR
dc.date.submitted2017-01-14en_US
dc.date.submitted1395-10-25fa_IR
dc.identifier.citationعزیز مسگری, زاهد, دانشیار, محسن, آقازاده, علی میرزا. (1396). اثرات بتائین بر تغییرات رشد و فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی تحت تنش گرمایی. مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research), 72(3), 297-304. doi: 10.22059/jvr.2017.129939.2340fa_IR
dc.identifier.issn2008-2525
dc.identifier.issn2251-6190
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/jvr.2017.129939.2340
dc.identifier.urihttps://jvr.ut.ac.ir/article_65089.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/448557
dc.description.abstractزمینه مطالعه: کاهش عملکرد به دنبال تنش گرمایی در طیور اتفاق می‌افتد. هدف: این تحقیق به منظور بررسی تاثیر بتائین بر عملکرد، وزن اندامهای داخلی و فراسنجه‌های خونی در جوجه‌های گوشتی تحت تنش گرمایی انجام گرفت. روش کار: دویست قطعه جوجه نر یک روزه سویه راس در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 5 تکرار و به ازای هر تیمار10 جوجه در هر تکرار استفاده شد. گروه‌های آزمایشی شامل جوجه‌های تحت تنش گرمایی تغذیه شده با سطوح مختلف صفر (بدون افزودنی بتائین)، ۰۵/۰، ۱/۰و ۲/۰درصد بتائین بودند. جیره‌های آزمایشی در دوره پایانی (25-42 روزگی) و در شرایط تنش حرارتی Cο1±32 به صورت دوره‌ای (9 صبح تا 5 عصر) به جیره اضافه شد. نتایج: نتایج به دست آمده نشان داد که مصرف خوراک تحت تاثیر افزودن بتائین قرار نگرفت. مصرف 2/0 درصد بتائین در کل دوره، افزایش وزن بالاتری را در مقایسه با سطح 05/0 درصد و جیره شاهد باعث گردید (05/0P<). مصرف همه سطوح بتائین در دوره پایانی موجب کاهش ضریب تبدیل خوراک در مقایسه با شاهد شدند و در این میان سطح 2/0 درصد بتائین پایین‌ترین ضریب تبدیل خوراک را در میان تیمارهای آزمایشی نشان داد (05/0P<). افزودن بتائین در جیره، تأثیری بر وزن اندامهای داخلی از جمله قلب، کبد، چربی محوطه بطنی، طحال و بورس در جوجه‌های تحت تنش در سن 42 روزگی نداشت. همچنین استفاده از سطوح مختلف بتائین در جوجه‌های تحت تنش گرمایی تاثیری بر فراسنجه های خونی، میزان آنزیم‌های خون و وضعیت آنتی‌اکسیدانی خون در 42 روزگی نداشت. نتیجه گیری نهایی: به طور کلی، مصرف 2/0 درصد بتائین در شرایط تنش گرمایی بدون تاثیر بر فراسنجه‌های خونی و اندامهای داخلی منجر به بهبود عملکرد جوجه‌های گوشتی می‌گردد.fa_IR
dc.format.extent810
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تهرانfa_IR
dc.publisherدانشگاه تهرانen_US
dc.relation.ispartofمجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research)fa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Veterinary Researchen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/jvr.2017.129939.2340
dc.subjectبتائینfa_IR
dc.subjectتنش گرماییfa_IR
dc.subjectعملکردfa_IR
dc.subjectوزن اندامهای داخلیfa_IR
dc.subjectفراسنجه‌های خونیfa_IR
dc.titleاثرات بتائین بر تغییرات رشد و فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی تحت تنش گرماییfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentگروه علوم دامی دانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentدانشگاه ارومیهfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم دامی دانشگاه ارومیهfa_IR
dc.citation.volume72
dc.citation.issue3
dc.citation.spage297
dc.citation.epage304


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد