| dc.contributor.author | عزیز مسگری, زاهد | fa_IR | 
| dc.contributor.author | دانشیار, محسن | fa_IR | 
| dc.contributor.author | آقازاده, علی میرزا | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-08-01T00:52:03Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-10-22T00:52:03Z |  | 
| dc.date.available | 1399-08-01T00:52:03Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-10-22T00:52:03Z |  | 
| dc.date.issued | 2017-09-23 | en_US | 
| dc.date.issued | 1396-07-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2017-01-14 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1395-10-25 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | عزیز مسگری, زاهد, دانشیار, محسن, آقازاده, علی میرزا. (1396). اثرات بتائین بر تغییرات رشد و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی تحت تنش گرمایی. مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research), 72(3), 297-304. doi: 10.22059/jvr.2017.129939.2340 | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 2008-2525 |  | 
| dc.identifier.issn | 2251-6190 |  | 
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22059/jvr.2017.129939.2340 |  | 
| dc.identifier.uri | https://jvr.ut.ac.ir/article_65089.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/448557 |  | 
| dc.description.abstract | زمینه مطالعه: کاهش عملکرد به دنبال تنش گرمایی در طیور اتفاق میافتد. هدف: این تحقیق به منظور بررسی تاثیر بتائین بر عملکرد، وزن اندامهای داخلی و فراسنجههای خونی در جوجههای گوشتی تحت تنش گرمایی انجام گرفت. روش کار: دویست قطعه جوجه نر یک روزه سویه راس در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 5 تکرار و به ازای هر تیمار10 جوجه در هر تکرار استفاده شد. گروههای آزمایشی شامل جوجههای تحت تنش گرمایی تغذیه شده با سطوح مختلف صفر (بدون افزودنی بتائین)، ۰۵/۰، ۱/۰و ۲/۰درصد بتائین بودند. جیرههای آزمایشی در دوره پایانی (25-42 روزگی) و در شرایط تنش حرارتی Cο1±32 به صورت دورهای (9 صبح تا 5 عصر) به جیره اضافه شد. نتایج: نتایج به دست آمده نشان داد که مصرف خوراک تحت تاثیر افزودن بتائین قرار نگرفت. مصرف 2/0 درصد بتائین در کل دوره، افزایش وزن بالاتری را در مقایسه با سطح 05/0 درصد و جیره شاهد باعث گردید (05/0P<). مصرف همه سطوح بتائین در دوره پایانی موجب کاهش ضریب تبدیل خوراک در مقایسه با شاهد شدند و در این میان سطح 2/0 درصد بتائین پایینترین ضریب تبدیل خوراک را در میان تیمارهای آزمایشی نشان داد (05/0P<). افزودن بتائین در جیره، تأثیری بر وزن اندامهای داخلی از جمله قلب، کبد، چربی محوطه بطنی، طحال و بورس در جوجههای تحت تنش در سن 42 روزگی نداشت. همچنین استفاده از سطوح مختلف بتائین در جوجههای تحت تنش گرمایی تاثیری بر فراسنجه های خونی، میزان آنزیمهای خون و وضعیت آنتیاکسیدانی خون در 42 روزگی نداشت. نتیجه گیری نهایی: به طور کلی، مصرف 2/0 درصد بتائین در شرایط تنش گرمایی بدون تاثیر بر فراسنجههای خونی و اندامهای داخلی منجر به بهبود عملکرد جوجههای گوشتی میگردد. | fa_IR | 
| dc.format.extent | 810 |  | 
| dc.format.mimetype | application/pdf |  | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | دانشگاه تهران | fa_IR | 
| dc.publisher | دانشگاه تهران | en_US | 
| dc.relation.ispartof | مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | Journal of Veterinary Research | en_US | 
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22059/jvr.2017.129939.2340 |  | 
| dc.subject | بتائین | fa_IR | 
| dc.subject | تنش گرمایی | fa_IR | 
| dc.subject | عملکرد | fa_IR | 
| dc.subject | وزن اندامهای داخلی | fa_IR | 
| dc.subject | فراسنجههای خونی | fa_IR | 
| dc.title | اثرات بتائین بر تغییرات رشد و فراسنجههای خونی جوجههای گوشتی تحت تنش گرمایی | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.contributor.department | گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه | fa_IR | 
| dc.contributor.department | دانشگاه ارومیه | fa_IR | 
| dc.contributor.department | گروه علوم دامی دانشگاه ارومیه | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 72 |  | 
| dc.citation.issue | 3 |  | 
| dc.citation.spage | 297 |  | 
| dc.citation.epage | 304 |  |