مقایسه شیوع ژنهای کد کننده پروتئینهای متصل شونده به کلاژن (cna) و فیبرونکتین (fnb) در جدایههای استافیلوکوکوس آرئوس بدست آمده از مواد غذایی و موارد درمانگاهی
(ندگان)پدیدآور
قربانپور, مسعودشیخی علیزاده, خدیجهفضل آراء, علیگورانی نژاد, سعدصیفی آباد شاپوری, مسعود رضاغریبی, داریوشنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعه: استافیلوکوکوس آرئوس (S. aureus) ژنهای حدت متنوعی دارد که در بروز عفونتهای ناشی از این عامل نقش دارند. هدف: هدف از این تحقیق، بررسی فراوانی ژنهای مربوط به عوامل چسبان پروتئین متصل شونده به کلاژن (cna) و پروتئین متصل شونده به فیبرونکتین (fnb) در جدایههای استافیلوکوکوس ارئوس حاصل از مواد غذایی و عفونتهای درمانگاهی بود. روشکار: در محدوده زمانی سالهای 1392-1389، تعداد 38 جدایه استافیلوکوکوس آرئوس از نمونههای درمانگاهی و 32 جدایه نیز از نمونههای مواد غذایی جداسازی و جمعآوری گردید. تمام جدایهها با روشهای بیوشیمیایی شناساییشده و مورد استخراج DNA قرار گرفتند. صحت استخراج DNA با تکثیر ژن aroA بهوسیله PCR در هر یک از جدایهها مورد تأیید قرار گرفت و سپس حضور ژنهای cna و fnb در DNA هر یک از جدایهها با PCR به کمک پرایمرهای اختصاصی این ژنها ردیابی شد. نتایج: نتایج نشان داد از میان 38 جدایه بهدستآمده از نمونههای درمانگاهی تعداد 15 (5/39%) و 32 (2/84%) جدایه و از میان 32 جدایه با منشأ مواد غذایی تعداد 10 (2/31%) و 16 (50%) جدایه بهترتیب واجد ژنهای cna و fnb بودند. تعداد 13 جدایه درمانگاهی (21/34%) و 6 جدایه با منشأ مواد غذایی (7/18%)، واجد هر دو ژن چسبان cna و fnb بودند و تعداد 4 جدایه درمانگاهی (5/10%) و 12 جدایه با منشأ مواد غذایی (5/37%) فاقد هر دو ژن بودند. نتیجهگیری نهایی: با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه میتوان گفت، اگرچه این عوامل چسبان در همه جدایههای درمانگاهی استافیلوکوکوس اورئوس بیان نمیشوند، اما شیوع آنها بالا بوده و ممکن است، استفاده از فراورده این دو ژن در واکسنهای ضد این عامل در جلوگیری از عفونتهای حاصل از این باکتری مؤثر واقع شود.  
کلید واژگان
عوامل حدتfnb
cna
استافیلوکوکوس آرئوس
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2016-09-221395-07-01
ناشر
دانشگاه تهراندانشگاه تهران
سازمان پدید آورنده
گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز- ایراندانش آموخته دکترای حرفهای دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز- ایران
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز- ایران
گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز- ایران
گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز- ایران
گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز- ایران
شاپا
2008-25252251-6190




