• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research)
    • دوره 71, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research)
    • دوره 71, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    کنترل کیفیت برخی از جیرههای غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان در استان چهارمحال و بختیاری

    (ندگان)پدیدآور
    شادنوش, غلامرضاپیرعلی, اسماعیل
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    860.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعه: افزایش تولید در آبزیان تابع کیفیت مواد خام جیره، تکنولوژی تهیه دان و تولید جیره غذایی بهینه است. هدف: هدف از این تحقیق بررسی و کنترل کیفیت جیره‌های مراحل انگشت قدی (FFT)، رشد (GFT1) و پروار (GFT2)، ماهی قزل آلای رنگین کمان در مزارع پرورشی و کارخانه‌های تولید کننده در استان چهارمحال و بختیاری بود. روش کار: در این تحقیق به طور تصادفی نمونه‌هایی از جیره‌های ماهی قزل آلای رنگین کمان در مراحل انگشت قدی ( FFT)، رشد (GFT1) و پروار (GFT2)، در مزارع پرورش دهندگان و کارخانه‌های تولید کننده در استان چهارمحال و بختیاری اخذ گردید. نمونه‌ها برای تجزیه رطوبت، درصد پروتئین خام، چربی خام، خاکستر، فسفر و میزان ازت آزاد، شمارش کل میکروبی و تعداد کلی فرم مورد استفاده قرار گرفت. نتایج: بررسی انجام شده نشان داد که درصد پروتئین خام بین جیره‌ کارخانه‌های مورد بررسی در برخی موارد دارای اختلاف آماری معنی‌دار بود، در جیره‌های مورد بررسی پروتئین خام، فسفر و چربی خام با نیازها و استانداردهای ارائه شده برای ماهیان قزل‌آلای رنگین کمان مطابقت نداشت و در بسیاری موارد از میزان مورد نیاز کمتر بود (05/0>p). میزان ازت آزاد در نمونه‌های مورد بررسی بسیار بالاتر از حد استاندارد بود. شمارش کل میکروبی و تعداد کلی فرم بر حسب مورد بین کارخانه‌های مختلف متفاوت بود. p). میزان ازت آزاد در نمونه‌های مورد بررسی بسیار بالاتر از حد استاندارد بود. شمارش کل میکروبی و تعداد کلی فرم بر حسب مورد بین کارخانه‌های مختلف متفاوت بود. نتیجه‌گیری نهایی: به طور کلی آزمایش نشان داد که لازم است از نظر استفاده از مواد خوراکی با کیفیت مناسب و تازه در جیره‌های غذایی و تعادل مواد مغذی متناسب با احتیاجات غذایی ماهیان قزل آلای رنگین کمان برای مراحل مختلف پرورش در کارخانه‌های مذکور مدیریت مناسب تری اعمال گردد.
    کلید واژگان
    ترکیبات شیمیایی
    کنترل کیفی خوراک
    شمارش میکربی
    قزل آلای رنگین کمان
    ازت آزاد

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2016-09-22
    1395-07-01
    ناشر
    دانشگاه تهران
    دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    بخش علوم دامی و آبزیان، مرکز تخقیقات کشاورزی و منابع طبیعی شهرکرد، شهرکرد- ایران
    گروه شیلات و محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه شهرکرد، شهرکرد- ایران

    شاپا
    2008-2525
    2251-6190
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/jvr.2016.58722
    https://jvr.ut.ac.ir/article_58722.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/448524

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب