نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنوری, نگینfa_IR
dc.contributor.authorرکنی, نوردهرfa_IR
dc.contributor.authorآخوند زاده, افشینfa_IR
dc.contributor.authorمیثاقی, علیfa_IR
dc.contributor.authorعلیپور اسکندانی, مجیدfa_IR
dc.contributor.authorتوریان, فهیمهfa_IR
dc.date.accessioned1399-08-01T00:48:59Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-10-22T00:48:59Z
dc.date.available1399-08-01T00:48:59Zfa_IR
dc.date.available2020-10-22T00:48:59Z
dc.date.issued2008-09-22en_US
dc.date.issued1387-07-01fa_IR
dc.identifier.citationنوری, نگین, رکنی, نوردهر, آخوند زاده, افشین, میثاقی, علی, علیپور اسکندانی, مجید, توریان, فهیمه. (1387). بررسی اثر اسانس آویشن شیرازی و درجه نگهداری بر روی میزان رشد E.COLI 0157:H7 در همبرگر با استفاده از سیستم HURDLE TECHNOLOGY. مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research), 63(3), 247-252.fa_IR
dc.identifier.issn2008-2525
dc.identifier.issn2251-6190
dc.identifier.urihttps://jvr.ut.ac.ir/article_23727.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/448434
dc.description.abstractIn This study, the effect of different concentrations of Zataria multiflora Boiss. essential oil (0.00, 0.005,0.015,0.03%), temperatures (8&25° C) and storage time (up to 21 days) was evaluated in a food model system (Humburger). The correlation coefficient of different concentrations of zataria multiflora Boiss.essential oil with logarithm of the numbers of E.coli 0157:H7 was (-0.528 ). It was found that effect of different concentrations of essential oil on growth rate of E.coli 0157:H7 was statistically significant (p<0.05). The correlation coefficient of storage time and logarithm of the number of microorganism used in this study was (0.434), which indicated a decrease in the growth rate when the storage time was increased. The effect of storage time on growth rate was statistically significant (p<0.05). In addition the correlation coefficient of storage temperature with logarithm of the number of bacterium was (0.500). In other words, decreasing the storage temperature (from 25°C to 8°C) resulted in the decrease of the growth rate of the microorganism (p<0.05) .fa_IR
dc.format.extent133
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تهرانfa_IR
dc.publisherدانشگاه تهرانen_US
dc.relation.ispartofمجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research)fa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Veterinary Researchen_US
dc.titleبررسی اثر اسانس آویشن شیرازی و درجه نگهداری بر روی میزان رشد E.COLI 0157:H7 در همبرگر با استفاده از سیستم HURDLE TECHNOLOGYfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentگروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی،دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی،دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی،دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی،دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی،دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی،دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهرانfa_IR
dc.citation.volume63
dc.citation.issue3
dc.citation.spage247
dc.citation.epage252
nlai.contributor.orcid0000000175156323


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد