| dc.contributor.author | نوری, نگین | fa_IR |
| dc.contributor.author | رکنی, نوردهر | fa_IR |
| dc.contributor.author | آخوند زاده, افشین | fa_IR |
| dc.contributor.author | میثاقی, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | علیپور اسکندانی, مجید | fa_IR |
| dc.contributor.author | توریان, فهیمه | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-08-01T00:48:59Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-10-22T00:48:59Z | |
| dc.date.available | 1399-08-01T00:48:59Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-10-22T00:48:59Z | |
| dc.date.issued | 2008-09-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1387-07-01 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | نوری, نگین, رکنی, نوردهر, آخوند زاده, افشین, میثاقی, علی, علیپور اسکندانی, مجید, توریان, فهیمه. (1387). بررسی اثر اسانس آویشن شیرازی و درجه نگهداری بر روی میزان رشد E.COLI 0157:H7 در همبرگر با استفاده از سیستم HURDLE TECHNOLOGY. مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research), 63(3), 247-252. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-2525 | |
| dc.identifier.issn | 2251-6190 | |
| dc.identifier.uri | https://jvr.ut.ac.ir/article_23727.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/448434 | |
| dc.description.abstract | In This study, the effect of different concentrations of Zataria multiflora Boiss. essential oil (0.00, 0.005,0.015,0.03%), temperatures (8&25° C) and storage time (up to 21 days) was evaluated in a food model system (Humburger). The correlation coefficient of different concentrations of zataria multiflora Boiss.essential oil with logarithm of the numbers of E.coli 0157:H7 was (-0.528 ). It was found that effect of different concentrations of essential oil on growth rate of E.coli 0157:H7 was statistically significant (p<0.05). The correlation coefficient of storage time and logarithm of the number of microorganism used in this study was (0.434), which indicated a decrease in the growth rate when the storage time was increased. The effect of storage time on growth rate was statistically significant (p<0.05). In addition the correlation coefficient of storage temperature with logarithm of the number of bacterium was (0.500). In other words, decreasing the storage temperature (from 25°C to 8°C) resulted in the decrease of the growth rate of the microorganism (p<0.05) . | fa_IR |
| dc.format.extent | 133 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.publisher | دانشگاه تهران | en_US |
| dc.relation.ispartof | مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research) | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Veterinary Research | en_US |
| dc.title | بررسی اثر اسانس آویشن شیرازی و درجه نگهداری بر روی میزان رشد E.COLI 0157:H7 در همبرگر با استفاده از سیستم HURDLE TECHNOLOGY | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.contributor.department | گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی،دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی،دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی،دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی،دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی،دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی،دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 63 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 247 | |
| dc.citation.epage | 252 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000000175156323 | |