تأثیر سینرژیستیک نایسین و اسانس دارچین (Cinnamomum verum) بر رشد لاکتوکوکوس گارویه (Lactococcus garvieae) در فیله قزل آلای رنگین کمان
(ندگان)پدیدآور
نادی, آیلارومیانی, لالهقائنی, منصورهنوع مدرک
Textبهداشت و بیماری های آبزیان
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعه: بیماری لاکتوکوکوزیس به علت لاکتوکوکوس گارویه در مزارع پرورش ماهی قزلآلای رنگینکمان، یکی از مهمترین باکتریهای بیماریزای مشترک بین ماهی و انسان به حساب میآید. هدف: هدف این مطالعه، ارزیابی اثر اسانس دارچین (Cinnamomum verum) و نایسین در کنترل رشد لاکتوکوکوس گارویه (Lactococcus garvieae) بود. روش کار: در این بررسی، اسانس گیاه دارچین به روش تقطیر با بخار با دستگاه کلونجر تهیه شد. جهت آمادهسازی نایسین از اسید کلریدریک 02/0 نرمال استفاده شد. غلظتهای (0، 4/0 و 8/0 درصد) اسانس دارچین و (µg/ mL 0، 25/0 و 75/0) نایسین و ترکیب غلظتهای فوق با هم به فیلههای قزلآلای رنگینکمان اضافه شد. شمارش باکتریها به ازای هر گرم در روزهای 0، 3، 6، 9، 12 و 15 پس از تلقیح صورت پذیرفت. نتایج: در نمونههای نگهداری شده در دما ºC 4، رشد باکتری هنگام استفاده اسانس دارچین یا نایسین به تنهایی تا روز پانزدهم به تعویق افتاد و در مورد دارچین میزان رشد باکتری در دو روز نهم و پانزدهم به زیر log cfu/g 2 رسید. ترکیب µg/ mL 8/0 نایسین و 75/0 درصد اسانس دارچین توانست در روز سوم رشد را به تعویق بیاندازد. در دمای 8 درجه سانتیگراد، نایسین و اسانس دارچین به حالت مجزا و در حال ترکیب (مشابه ºC 4) تا روز ششم توانستند جلوی رشد باکتری را بگیرند. همچنین نتایج نشان داد ترکیب نایسین و اسانس دارچین به شکل معنیداری (05/0>P) عملکرد بالاتری در مقایسه با حالت منفرد آنها داشت. نتیجهگیری نهایی: نایسین و اسانس دارچین رشد لاکتوکوکوس گارویه را به خصوص در غلظت 8/0 درصد اسانس و µg/ mL 75/0 نیسین در فیله قزلآلای رنگین کمان مهار کردند.
کلید واژگان
لاکتوکوکوس گارویهاسانس دارچین
نایسین
قزلآلای رنگین کمان
دما
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2019-06-221398-04-01
ناشر
دانشگاه تهراندانشگاه تهران
سازمان پدید آورنده
گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایرانگروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران
گروه شیلات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی ، اهواز، ایران
شاپا
2008-25252251-6190




