• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research)
    • دوره 70, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research)
    • دوره 70, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقایسه اثر منابع اسیدهای چرب اشباع و غیر اشباع در دوره آماده به زایش بر فعالیت تخمدانی گاوهای شیری هلشتاین

    (ندگان)پدیدآور
    هاشمی, صادقگنج خانلو, مهدیدهقان بنادکی, مهدیزالی, ابوالفضلاکبری, امیرامینی, منوچهرپور اکبری, احمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    821.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعه: استفاده از منابع مختلف چربی و اثر اسیدهای چرب بر روی عملکرد  تخمدان از موضوعاتی روز مراکز علمی و تحقیقاتی می‌باشد. ‌ ‌هدف: هدف از انجام این آزمایش بررسی تأثیر تغذیه منابع مختلف چربی (از لحاظ پروفایل اسید چرب) در دوره‌ آماده به زایش  بر سنجش جمعیت و اندازه فولیکول‌های تخمدان و فراسنجه‌های خونی مرتبط با وضعیت انرژی بدن در پس از زایش در گاوهای هلشتاین بود. روش کار: بدین منظور 15 رأس گاو شیری هلشتاین انتطار به زایش (حدود 30 روز به زایش) انتخاب و به صورت تصادفی در هریک از 3 تیمارآزمایشی توزیع گشتند که شامل 1) کنترل ( منبع کربو هیدراتی)، 2)  مکمل پودر چربی (محتوی اسیدهای چرب اشباع) و 3)  سویای حرارت داده شده (محتوی اسیدهای چرب غیر اشباع)  بودند. برای بررسی وضعیت متابولیکی گاوها در دوره گذار،  نمونه خون از همه گاو‌ها در روزهای 21-، 14-، 7-، 1، 7، 14، 21 مربوط به زایش گرفته شد همچنین ماده خشک مصرفی و نمره بدنی دام‌ها نیز اندازه‌گیری گردید و برای بررسی عمل‌کرد تخمدانی، گاوها در 2 دوره 10 روزه بعد از زایش مورد اولتراسونوگرافی تخمدان قرار گرفتند. نتایج: تفاوت معنی‌داری در غلظت گلوکز  و کلسترول در بین تیمارها مشاهده گردید. همچنین در دوره اول اولتراسونوگرافی تعداد کلاس‌های فولیکولی بزرگ از لحاظ عددی در گاوهای تغذیه شده با مکمل‌های چربی نسبت به گروه کنترل بیشتر بود. در دوره دوم نیز تفاوت معنی‌داری بین 3 گروه تیماری مشاهده نشد. نتیجه‌گیری‌نهایی: با توجه به نتایج این آزمایش به نظر می‌رسد  اسیدهای چرب غیر اشباع  برای بهبود دادن وضعیت انرژی و نهایتاً عملکرد تخمدان  مزیت بیشتری نسبت به اسید‌های چرب اشباع دارند. ‌
    کلید واژگان
    دوره آماده‌ به زایش
    اسیدهای چرب
    عملکرد تخمدانی
    دانه سویای حرارت داده شده

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2015-06-22
    1394-04-01
    ناشر
    دانشگاه تهران
    دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج-ایران
    گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج-ایران
    گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج-ایران
    گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج-ایران
    گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه زنجان، زنجان-ایران
    دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران-ایران
    گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه زنجان، زنجان-ایران

    شاپا
    2008-2525
    2251-6190
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/jvr.2015.53735
    https://jvr.ut.ac.ir/article_53735.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/448369

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب