شناسایی قارچهای آلوده کننده نمونههایی ازدانههای روغنیخوراکی(پسته، بادام، فندق) جمعآوری شده از تهران
(ندگان)پدیدآور
پیرزمانی, ویداباهنر, علیرضارودبارمحمدی, شهلانوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
در این مطالعه نمونههایی از غذای انسان پسته، بادامزمینی، بادام و فندق بهطور تصادفی از آجیل فروشیهای مناطق جنوب، شرق و غرب تهران خریداری گردید و بلافاصله به آزمایشگاه قارچشناسی منتقل شد. این نمونهها پس از آمادهسازی در محیطهای سابوروگلوکز آگار، رزبنگال آگار وچاپکس آگار کشت داده شدند. شناسایی قارچها بهروش کشت روی اسلاید، از روی مورفولوژی و یا با کشت آنها بر روی محیطهای اختصاصی دیگر صورت گرفت. نتایج مطالعه بیانگر آلودگی نمونهها به قارچهای مختلف از جمله آسپرژیلوس با فراوانی 51 (2/32 درصد)،پنیسیلیوم با فراوانی 48 (3/30 درصد) و موکور، فوزاریوم، پسیلیوم و مخمرها با فراوانی کمتر بود. حداکثر فراوانی قارچها در نمونههای بادامزمینی (26 ایزوله) ، پسته (30 ایزوله) ، فندق (30 ایزوله) و کمترین فراوانی در بادام مشاهده گردید. باتوجه به حضور جدی قارچهای توکسینزا ، آسپرژیلوس ، پنیسیلیوم و فوزاریوم در نمونههای تحت – مطالعه، کنترل آجیلهای مصرفی ازنظر آلودگی به قارچهای توکسینزا ضروری میباشد.
کلید واژگان
آسپرژیلوسآلودگی قارچی
بادامزمینی
پسته
پنیسیلیوم
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2007-06-221386-04-01
ناشر
دانشگاه تهراندانشگاه تهران
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته گروه بهداشت وکنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقاتگروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
گروه قارچشناسی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس
شاپا
2008-25252251-6190




