• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research)
    • دوره 74, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research)
    • دوره 74, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقایسه‌ی اثر باسیلوس‌های تجاری و بومی (Bacillus subtilis ، Bacillus licheniformis) بر برخی شاخص‌های ایمنی و آنزیم‌های سرمی بدن لارو میگوی پا سفید غربی (Litopenaeus vannamei)

    (ندگان)پدیدآور
    عبداللهی آرپناهی, داریوشجعفریان, حجت اللهسلطانی, مهدینادری سامانی, مهساحسن پور فتاحی, احمد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    501.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    بهداشت و بیماری های آبزیان
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه مطالعه: پروبیوتیک‌ها نقش مهمی در ارتقای پاسخ‌های ایمونولوژیکی میگو‌ها داشته ولی اطلاعات کمی در رابطه با تأثیر مقایسه‌ای پروبیوتیک‌های تجاری و بومی بویژه در مراحل لاروی و پست لاروی میگو وجود دارد. هدف: این مطالعه 60 روزه با هدف تعیین تأثیر باکتری‌‎های پروبیوتیکی تجاری و بومی (Bacillus subtilis وBacillus licheniformis) بر برخی از شاخص‌های ایمنی و آنزیم‌‎های سرمی میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei) صورت پذیرفت. روش کار: سه جیره آزمایشی با غلظت یکسان CFU/g 106×5/1 با باکتری‎‌های تجاری و بومی مکمل سازی شدند. . شاهد (بدون مکمل سازی با پروبیوتیک)، 1D (پروبیوتیک تجاری)، 2D (پروبیوتیک تجاری+ بومی)، 3D (پروبیوتیک بومی) برای آزمایش در نظر گرفته شدند. در پایان دوره آزمایش، همولنف میگو‌ها با استفاده از سرنگ از حفره شکمی گرفته شد و جهت بررسی شاخص‌های همولنف به میکروتیوب‌‎های حاوی محلول ضد انعقاد انتقال داده شد و جهت بررسی سظح آنزیم‌های سرمی، بدن آن‌‎ها هموژن و عصاره آن مورد آنالیز بیوشیمیایی قرار گرفت. نتایج: تعداد هموسیت کل، سلول‎‌های دانه‎دار بزرگ، سلول‎‌های نیمه دانه‎دار و هیالین در تیمارهایی که از پروبیوتیک تجاری تغذیه کردند در مقایسه با گروه شاهد افزایش یافت و اختلاف معنی‎داری بین آن‎‌ها مشاهده گردید (05/0P). میزان آنزیم‎های آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) بطور معنی‎داری در گروه‎های آزمایشی در مقایسه با شاهد کاهش یافت (05/0P). با این وجود، میزان آنزیم آلکالین فسفاتاز (ALP) پست‌لاروها تحت تأثیر پروبیوتیک‎های مکمل سازی شده قرار نگرفت و معنی‎دار نبود (05/0P). نتیجه گیری نهایی: باسیلوس‎های پروبیوتیکی قابلیت تأثیر گذاری بالایی بر شاخص‌‎های ایمنی همولنف و کاهش میزان آنزیم‎‌های ALT و AST در پست‎لاروهای میگوی وانامی دارند و این پروبیوتیک می‎تواند مکمل مناسبی برای جیره غذایی میگوی وانامی باشد.
    کلید واژگان
    پروبیوتیک
    شاخص های ایمنی
    آنزیم های سرمی
    شاخص ایمنی
    میگوی وانامی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2019-03-21
    1398-01-01
    ناشر
    دانشگاه تهران
    دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    1گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گلستان، ایران
    1گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گلستان، ایران
    2گروه بهداشت و بیماری‎های آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
    2گروه بهداشت و بیماری‎های آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
    1گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گلستان، ایران

    شاپا
    2008-2525
    2251-6190
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/jvr.2017.221169.2543
    https://jvr.ut.ac.ir/article_70251.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/448259

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب