مقایسهی اثر باسیلوسهای تجاری و بومی (Bacillus subtilis ، Bacillus licheniformis) بر برخی شاخصهای ایمنی و آنزیمهای سرمی بدن لارو میگوی پا سفید غربی (Litopenaeus vannamei)
(ندگان)پدیدآور
عبداللهی آرپناهی, داریوشجعفریان, حجت اللهسلطانی, مهدینادری سامانی, مهساحسن پور فتاحی, احمدنوع مدرک
Textبهداشت و بیماری های آبزیان
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعه: پروبیوتیکها نقش مهمی در ارتقای پاسخهای ایمونولوژیکی میگوها داشته ولی اطلاعات کمی در رابطه با تأثیر مقایسهای پروبیوتیکهای تجاری و بومی بویژه در مراحل لاروی و پست لاروی میگو وجود دارد. هدف: این مطالعه 60 روزه با هدف تعیین تأثیر باکتریهای پروبیوتیکی تجاری و بومی (Bacillus subtilis وBacillus licheniformis) بر برخی از شاخصهای ایمنی و آنزیمهای سرمی میگوی وانامی (Litopenaeus vannamei) صورت پذیرفت. روش کار: سه جیره آزمایشی با غلظت یکسان CFU/g 106×5/1 با باکتریهای تجاری و بومی مکمل سازی شدند. . شاهد (بدون مکمل سازی با پروبیوتیک)، 1D (پروبیوتیک تجاری)، 2D (پروبیوتیک تجاری+ بومی)، 3D (پروبیوتیک بومی) برای آزمایش در نظر گرفته شدند. در پایان دوره آزمایش، همولنف میگوها با استفاده از سرنگ از حفره شکمی گرفته شد و جهت بررسی شاخصهای همولنف به میکروتیوبهای حاوی محلول ضد انعقاد انتقال داده شد و جهت بررسی سظح آنزیمهای سرمی، بدن آنها هموژن و عصاره آن مورد آنالیز بیوشیمیایی قرار گرفت. نتایج: تعداد هموسیت کل، سلولهای دانهدار بزرگ، سلولهای نیمه دانهدار و هیالین در تیمارهایی که از پروبیوتیک تجاری تغذیه کردند در مقایسه با گروه شاهد افزایش یافت و اختلاف معنیداری بین آنها مشاهده گردید (05/0P). میزان آنزیمهای آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) بطور معنیداری در گروههای آزمایشی در مقایسه با شاهد کاهش یافت (05/0P). با این وجود، میزان آنزیم آلکالین فسفاتاز (ALP) پستلاروها تحت تأثیر پروبیوتیکهای مکمل سازی شده قرار نگرفت و معنیدار نبود (05/0P). نتیجه گیری نهایی: باسیلوسهای پروبیوتیکی قابلیت تأثیر گذاری بالایی بر شاخصهای ایمنی همولنف و کاهش میزان آنزیمهای ALT و AST در پستلاروهای میگوی وانامی دارند و این پروبیوتیک میتواند مکمل مناسبی برای جیره غذایی میگوی وانامی باشد.
کلید واژگان
پروبیوتیکشاخص های ایمنی
آنزیم های سرمی
شاخص ایمنی
میگوی وانامی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2019-03-211398-01-01
ناشر
دانشگاه تهراندانشگاه تهران
سازمان پدید آورنده
1گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گلستان، ایران1گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گلستان، ایران
2گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
2گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
1گروه شیلات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبد کاووس، گلستان، ایران
شاپا
2008-25252251-6190




