اثرات گنجاندن سطوح مختلف پربیوتیک ایمنووال و پروبیوتیک پریمالاک بر شاخصههای رشد، بازماندگی، ترکیب بدن و فاکتورهای خونی بچه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
(ندگان)پدیدآور
پناهی صاحبی, حسیناسماعیلی فریدونی, ابوالقاسمایمانپور, محمدرضاطاهری میرقائد, علیبراری, عباسکاویانپور, ماشااللهنوع مدرک
Textبهداشت خوراک دام، طیور و آبزیان
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعه: پربیوتیکها و پروبیوتیکها از مهمترین ترکیبات فعال زیستی برای افزایش سلامتی آبزیان محسوب میشوند. هدف: در این مطالعه اثرات گنجاندن پربیوتیک ایمنووال و پروبیوتیک پریمالاک در جیره بر شاخصههای رشد، بازماندگی، ترکیب بدن و فاکتورهای خونی بچه ماهی کپور دریایی (Cyprinus carpio) بررسی شد. روش کار: تعداد 100 قطعه بچه ماهی با وزن اولیهmg 560 در هر تانک (7 تیمار در 21 تانک ونیرو - هر کدام در سه تکرار) توزیع و با جیرههای آزمایشی حاوی پربیوتیک ایمنووال و پروبیوتیک پریمالاک هر کدام در چهار سطح صفر (شاهد)، 05/0، 1/0 و 15/0 درصد از جیره غذایی به مدت 56 روز تغذیه شدند. در پایان دوره، شاخصههای رشدی، ترکیب بدن و پارامترهای خونی بچه ماهیان در سطوح مختلف ارزیابی شد. نتایج: میزان افزایش وزن بدن، ضریب رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی در ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی 15/0 درصد پربیوتیک و 1/0 درصد پروبیوتیک عملکرد بهتری در مقایسه با سایر گروهها نشان داد. میزان بازماندگی در تیمارهای مختلف اختلاف واضح نداشت ولی گروههای دارای ترکیبات فعال عملکرد بالاتری داشتند. میزان پروتئین بدن در گروههای حاوی پربیوتیک و پروبیوتیک افزایش معنیداری در مقایسه با گروه شاهد داشت و چربی بدن نیز روند افزایشی معنیداری نشان داد. میزان گلبول قرمز اختلاف معنیداری بین گروهها نشان نداد ولی گلبول سفید در گروههای دارای پروبیوتیک عملکرد بالاتری در مقایسه با گروههای حاوی پربیوتیک و گروه شاهد داشت. نتیجهگیری نهایی: نظر به بهبود برخی از شاخصههای رشد، تغذیهای و خونی، گنجاندن سطوح 1/0 و 15/0 درصد پربیوتیک ایمنووال و پروبیوتیک پریمالاک در ابتدای دوره پرورش در جیره غذایی بچه ماهیان کپور خزری پیشنهاد گردید.
کلید واژگان
کپور دریاییپربیوتیک ایمنووال
پروبیوتیک پریمالاک
رشد
فاکتورهای خونی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2019-03-211398-01-01
ناشر
دانشگاه تهراندانشگاه تهران
سازمان پدید آورنده
۱مرکز تکثیر و بازسازی ذخایر آبزیان شهید رجایی، ساری، ایران۲گروه شیلات، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران
۳گروه شیلات، دانشکده شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان
۳گروه شیلات، دانشکده شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
۵بخش شیلات، سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان، کرمان، ایران
شاپا
2008-25252251-6190




