بررسی مقایسه ای تاثیر مواد شیمیایی و تخمیر طبیعی بر روی کیفیت میکروبی و آنتی بادی IgG آغوز گاو به منظور افزایش ماندگاری آن
(ندگان)پدیدآور
ستوده, شرارهربانی خوراسگانی, محمداعتمادی فر, زهرازرکش اصفهانی, سید حمید زرکشنوع مدرک
Textمیکروبشناسی و ایمنی شناسی
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده: زمینه مطالعه: آغوز گاوی اولین شیر ترشح شده پس از تولد گوساله می باشد و مادهای بسیار مغذی سرشار از فاکتورهای ایمنی-بخش، فاکتورهای رشد و ترمیم بافت و فاکتورهای میکروبی میباشد. آلودگی میکروبی آغوز موجب تداخل در جذب آنتیبادیهای موجود در آغوز میشود. هدف: بررسی اثر نگهدارنده های شیمیایی و تخمیر طبیعی جهت ذخیره سازی آغوز به منظور حفظ کیفیت آن می باشد. روش کار: برای انجام این تحقیق آغوز حاصل از شیردوشی اولیه بعد از زایمان، از 5 گاو نژاد هلشتاین بهطور مجزا جمعآوری شد. نمونهها فوراً به آزمایشگاه منتقل شدند و آزمایشات میکروبی بر روی نمونههای آغوز تازه انجام شد. سپس نمونههای آغوز بعد از انجام تیمار با اسید پروپیونیک، اسید فرمیک و سوربات پتاسیم و روش تخمیر طبیعی در روزهای1،10،20،30 ذخیره سازی از نظر باکتریهای شاخص شامل بارمیکروبیکل و اشرشیا کلی، کلیفرم ،کپک ومخمر، مورد ارزیابی قرار گرفتند. سپس در پایان روز 30 از نمونه های تیمارشده wheyتهیه شد و آزمون SRID بهمنظور سنجش آنتیبادی IgG در نمونه شاهد و نمونه های تیمار شده انجام شد. نتایج: سوربات پتاسیم نقشی در کاهش باکتریهای اشرشیا کلی و کلی فرم نداشت اما مانع افزایش تعداد آنها در طی 30 روز شده است. اسید فرمیک و اسید پروپیونیک موجب کاهش باکتری اشرشیاکلی و کلی فرم (0/05>P) شدند. همچنین این دو اسید موجب رشد بیش از حد کپک و مخمر در مقایسه با سوربات پتاسیم شدند. اما سه تیمار یاد شده نقشی در کاهش بارمیکروبی کل (0/05P) شدند. همچنین این دو اسید موجب رشد بیش از حد کپک و مخمر در مقایسه با سوربات پتاسیم شدند. اما سه تیمار یاد شده نقشی در کاهش بارمیکروبی کل (0/05
کلید واژگان
آغوزگاواسید فرمیک
اسید پروپیونیک
سوربات پتاسیم
آنتی بادیIgG
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2018-03-211397-01-01
ناشر
دانشگاه تهراندانشگاه تهران
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته میکروبیولوژی، دانشکده علوم دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایرانگروه زیست شناسی، دانشکده علوم دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
شاپا
2008-25252251-6190




