• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research)
    • دوره 73, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله تحقیقات دامپزشکی (Journal of Veterinary Research)
    • دوره 73, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی مقایسه ای تاثیر مواد شیمیایی و تخمیر طبیعی بر روی کیفیت میکروبی و آنتی بادی IgG آغوز گاو به منظور افزایش ماندگاری آن

    (ندگان)پدیدآور
    ستوده, شرارهربانی خوراسگانی, محمداعتمادی فر, زهرازرکش اصفهانی, سید حمید زرکش
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.411 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    میکروبشناسی و ایمنی شناسی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    چکیده: زمینه مطالعه: آغوز گاوی اولین شیر ترشح شده پس از تولد گوساله می باشد و ماده‌ای بسیار مغذی سرشار از فاکتورهای ایمنی-بخش، فاکتورهای رشد و ترمیم بافت و فاکتورهای میکروبی می‌باشد. آلودگی میکروبی آغوز موجب تداخل در جذب آنتی‌بادی‌های موجود در آغوز می‌شود. هدف: بررسی اثر نگهدارنده های شیمیایی و تخمیر طبیعی جهت ذخیره سازی آغوز به منظور حفظ کیفیت آن می باشد. روش کار: برای انجام این تحقیق آغوز حاصل از شیردوشی اولیه بعد از زایمان، از 5 گاو نژاد هلشتاین به‌طور مجزا جمع‌آوری شد. نمونه‌ها فوراً به آزمایشگاه منتقل شدند و آزمایشات میکروبی بر روی نمونه‌های آغوز تازه انجام شد. سپس نمونه‌های آغوز بعد از انجام تیمار با اسید پروپیونیک، اسید فرمیک و سوربات پتاسیم و روش تخمیر طبیعی در روزهای1،10،20،30 ذخیره سازی از نظر باکتری‌های شاخص شامل بارمیکروبی‌کل و اشرشیا کلی، کلی‌فرم ،کپک ومخمر، مورد ارزیابی قرار گرفتند. سپس در پایان روز 30 از نمونه های تیمارشده wheyتهیه شد و آزمون SRID به‌منظور سنجش آنتی‌بادی IgG در نمونه شاهد و نمونه های تیمار شده انجام شد. نتایج: سوربات پتاسیم نقشی در کاهش باکتری‌های اشرشیا کلی و کلی فرم نداشت اما مانع افزایش تعداد آنها در طی 30 روز شده است. اسید فرمیک و اسید پروپیونیک موجب کاهش باکتری اشرشیاکلی و کلی فرم (0/05>P) شدند. همچنین این دو اسید موجب رشد بیش از حد کپک و مخمر در مقایسه با سوربات پتاسیم شدند. اما سه تیمار یاد شده نقشی در کاهش بارمیکروبی کل (0/05P) شدند. همچنین این دو اسید موجب رشد بیش از حد کپک و مخمر در مقایسه با سوربات پتاسیم شدند. اما سه تیمار یاد شده نقشی در کاهش بارمیکروبی کل (0/05
    کلید واژگان
    آغوزگاو
    اسید فرمیک
    اسید پروپیونیک
    سوربات پتاسیم
    آنتی بادیIgG

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2018-03-21
    1397-01-01
    ناشر
    دانشگاه تهران
    دانشگاه تهران
    سازمان پدید آورنده
    دانش آموخته میکروبیولوژی، دانشکده علوم دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
    گروه زیست شناسی، دانشکده علوم دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
    گروه زیست شناسی، دانشکده علوم دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
    گروه زیست شناسی، دانشکده علوم دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

    شاپا
    2008-2525
    2251-6190
    URI
    https://dx.doi.org/10.22059/jvr.2018.130328.2350
    https://jvr.ut.ac.ir/article_67409.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/448244

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب