تولید پروتئینهای نوترکیب فسفولیپاز D و پروتئین شوک حرارتی کورینه باکتریوم سودوتوبرکلوزیس
(ندگان)پدیدآور
برون, فاطمهصیفی آباد شاپوری, مسعود رضاقربانپور, مسعودغریبی, داریوشاسماعیل زاده, صالحنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعه: بیماری لنفادنیت پنیری ناشی از کورینهباکتریوم سودوتوبرکلوزیس یکی از مهمترین بیماریهای گوسفند و بز است که منجر به ضررهای اقتصادی دامپروران میشود. فسفولیپاز Dا(PLD) این باکتری یک اگزوتوکسین قوی است که بهعنوان یک عامل حدت اصلی آن در نظر گرفته میشود و احتمالاًً در انتشار باکتری از محل عفونت به سایر قسمتهای بدن میزبان مشارکت دارد. پروتئینهای شوک حرارتی (HSPs) کاندیداهای خوبی برای تهیه واکسنها هستند چون هم ایمنی هومورال و هم ایمنی سلولی را تحریک میکنند. هدف: مطالعه حاضر باهدف تولید پروتئینهای نوترکیب PLD و HSP60 کورینهباکتریوم سودوتوبرکلوزیس جهت فراهم شدن زمینهی بررسی توان محافظتکنندگی و ساخت واکسن ضد این باکتری صورت گرفت. روش کار: ژنهای PLD و HSP60، در پلاسمید pMAL-c2X کلون گردیدند و در اشرشیاکلی سویه DH5 ترانسفورمه شدند. بیان پروتئینها با استفاده از روش SDS-PAGE بررسیشده و صحت ردیف نوکلئوتیدی محصولات کلون شده با تعیین توالی نوکلئوتیدی مورد تأیید قرار گرفتند. نتایج: نتایج نشان داد که اشرشیاکلی سویه DH5 ترانسفورمه شده بهخوبی پروتئینهای فوق را بیان مینماید. پروتئینهای نوترکیب بیانشده تقریباً بهطور کامل محلول بودند. نتیجهگیری نهایی: با توجه به امکان تولید پروتئینهای نوترکیب فوق، در مطالعات بعدی میتوان ایمنیزایی و محافظتکنندگی آنها در برابر عفونتهای ناشی از کورینه باکتریوم سودوتوبرکلوزیس را موردسنجش قرارداد.
کلید واژگان
کورینه باکتریوم سودوتوبرکلوزیسفسفولیپاز D
پروتئین شوک حرارتی (HSP60)
کلونینگ
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2017-03-211396-01-01
ناشر
دانشگاه تهراندانشگاه تهران
سازمان پدید آورنده
گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایرانگروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
شاپا
2008-25252251-6190




