• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه مدیریت اطلاعات و دانش‌شناسی
    • دوره 3, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه مدیریت اطلاعات و دانش‌شناسی
    • دوره 3, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تحلیل محتوای مقالات علمی منتشر شده حوزه غنی‌سازی تخم مرغ با اسیدهای چرب امگا- 3 طی سال‌های2003-2013

    (ندگان)پدیدآور
    میرزاپور, لیلابیگلو, محمدحسینزارع, بلال
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    478.0کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    هدف: هدف این مطالعه تعیین روند تحقیقات صورت گرفته در حوزه موضوعی غنی­سازی تخم­مرغ با اسیدهای چرب امگا-3، دستاوردهای حاصل، و فعالان اصلی این حوزه با استفاده از تحلیل محتوای مقالات منتشر شده طی سال­های 2003-2013 می­باشد. روش­شناسی: جهت گردآوری داده­ها،کلیه مقالات منتشر شده در حوزه غنی­سازی تخم­مرغ با اسیدهای چرب امگا-3 از طریق بهبود جیره غذایی مرغ از مجلاتPoultry Science،British Poultry Science و Journal of Applied Poultry Research استخراج شده و مورد تحلیل محتوا قرار گرفتند. یافته­ها: در مجموع 26 مقاله مرتبط با موضوع مطالعه شناسایی شد. آنالیز داده­ها نشان داد، میانگین سالانه تعداد مقالات 36/2 مقاله بوده است. بیشترین درصد مقالات (77/37%) به کشور ایالات متحده آمریکا  اختصاص داشت. به کشور ایران مقاله­ای اختصاص نداشت. تحقیقات منجربه افزایش مقدار اسیدهای چرب آلفالینولنیک، ایکوزاپنتانوئیک، دوکوزاپنتانوئیک، دوکوزاهگزائنوئیک و امگا-3 کل به ترتیب تا سطح 98/10، 4/1، 6/0، 45/7 و 13/12% اسیدهای چرب زرده تخم­مرغ شده­اند.دانه بذرک وروغن­ماهی موادغذایی معمول جهت انجام تحقیقات بوده­اند.تحقیقات حوزه غنی­سازی تخم­مرغ با اسیدهای چرب امگا-3 منجر به تأمین مقدار موردنیاز روزانه اسیدهای چرب امگا-3، افراد سالم و بیماران قلبی-عروقی شده­اند. نتیجه­گیری: غنی­سازی تخم­مرغ با اسیدهای چرب امگا-3 روش مناسبی جهت مبارزه با بیماری­های قلبی- عروقی است، لذا پیشنهاد می­گردد سیاستگذاری­های مناسب جهت غنی­سازی این ماده غذایی در ایران صورت گرفته و سمت وسوی تحقیقات در این راستا هدایت و سامان­دهی شود.
    کلید واژگان
    تحلیل محتوا
    اسیدهای‌چرب امگا-3
    تخم‌مرغ

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2016-08-22
    1395-06-01
    ناشر
    دانشگاه پیام نور
    Payam Noor University
    سازمان پدید آورنده
    کارشناس ارشد، کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ایران
    دانشیار، کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ایران
    کارشناس ارشد، علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز. ایران.

    شاپا
    2383-1049
    2538-5356
    URI
    http://lib.journals.pnu.ac.ir/article_4289.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/445997

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب