ارزشیابی کاربردپذیری وب سایت های پژوهشگاه علوم وفناوری اطلاعات ایران و مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم وتکنولوژی شیراز از منظر دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه شیراز
(ندگان)پدیدآور
نوکاریزی, محسنخیرخواه, حواکیانی, محمدرضانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف: هدف اصلی پژوهش حاضر، ارزشیابی کاربردپذیری وبسایتهای پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران و مرکز منطقهای اطلاعرسانی علوم و تکنولوژی شیراز از منظر دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه شیراز است. روش: از روش پیمایشی استفاده و از بین 5399 نفر جامعة آماری پژوهش، حجم نمونه 360 نفر تعیین شد. حوزههای تحصیلی مختلف شامل علومانسانی، علوماجتماعی، علومپایه، کشاورزی و فنیومهندسی، به عنوان طبقات جامعه در نظر گرفته شدند و در نهایت نسبت حجم هر حوزة تحصیلی با استفاده از روش تصادفی نظاممند انتخاب شد. ابزار گردآوری دادهها پرسشنامه محققساخته بود که پس از بررسی روایی و پایایی، در اختیار جامعة پژوهش قرار گرفته و جمعآوری گردید. یافتهها: با توجه به یافتههای به دست آمده، به طور کلی به کارگیری ابعاد کاربردپذیری در دو وبسایت پژوهشگاههای مورد بررسی از دیدگاه دانشجویان تحصیلات تکمیلی در وضعیت «خوبی» (بیش از 60-80 درصد) قرار داشت. در بین فرضیههای مورد بررسی نیز بین میانگین نمرههای قضاوت «به کارگیری ابعاد کاربردپذیری» با «وضعیت مطلوب»، نمرههای «گروههای سنّی مختلف»، نمرههای «کاربران زن و مرد» و نمرههای «حوزههای تحصیلی مختلف» تفاوت معنادار مشاهده شد. همچنین، میان نمرههای قضاوت دانشجویان تحصیلات تکمیلی «دارای سابقة استفادة متفاوت از اینترنت» و نمرههای «دانشجویان سالهای اولیه و انتهایی تحصیلات تکمیلی»، تفاوت معناداری وجود نداشت.اصالت:نتایج این پژوهش می تواند به درک اهمیت کاربرد پذیر در وب سایت پژوهشگاه و توجه به مولفه های مختلف آن،کمک زیادی کند.    
کلید واژگان
وبسایتکاربردپذیری
پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران
پژوهشگاه مرکز منطقهای اطلاعرسانی علوم و تکنولوژی شیراز
شماره نشریه
464تاریخ نشر
2013-12-221392-10-01
ناشر
سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضویCentral Library of Astan Quds Razavi
سازمان پدید آورنده
دانشیار گروه علم اطلاعات و دانششناسی بیرجند (فردوسی)دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه بیرجند
استادیار گروه علم و اطلاعات و دانششناسی بیرجند
شاپا
1680-96372676-5977




