نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorفتحی رضایی, پریساfa_IR
dc.contributor.authorمحمدنژاد, ماریاfa_IR
dc.contributor.authorآقائی, احمداحمدfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-30T22:57:15Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-10-21T22:57:16Z
dc.date.available1399-07-30T22:57:15Zfa_IR
dc.date.available2020-10-21T22:57:16Z
dc.date.issued2020-01-21en_US
dc.date.issued1398-11-01fa_IR
dc.date.submitted2018-10-16en_US
dc.date.submitted1397-07-24fa_IR
dc.identifier.citationفتحی رضایی, پریسا, محمدنژاد, ماریا, آقائی, احمداحمد. (1398). ارزیابی اثر سولفات آهن بر رشد و برخی شاخص های بیوشیمیایی ریزنمونه های گیاه سیر در شرایط کشت درون شیشه ای. مجله پژوهشهای گیاهی (مجله زیست شناسی ایران), 32(4), 906-918.fa_IR
dc.identifier.issn2383-2592
dc.identifier.issn2383-2606
dc.identifier.urihttp://plant.ijbio.ir/article_1568.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/444608
dc.description.abstractخواص دارویی سیر (Allium sativum) عمدتاً مربوط به آلیسین با اثرات زیستی گسترده‌، هدف از این مطالعه بررسی اثر سولفات آهن بر رشد، محتوای آلیسین، پروتئین و سیستئین ریز نمونه‌های سیر بود. بخش صفحه پایگاهی حبه‌های سیر پس از ضدعفونی سطحی در محیط کشت موراشیگ و اسکوگ (MS) کشت و پس از یکماه به محیط‌های‌ کشت حاوی غلظت‌های مختلف سولفات آهن به مدت 10 و 20 روز منتقل شدند. در پایان هر بازه زمانی، میزان رشد گیاهچه‌ها و محتوای آلیسین با استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا و مقدار پروتئین و سیستئین به روش اسپکتروفتومتری تعیین شد. بیشترین میزان آلیسین و پروتئین در هر دو بخش ریشه و اندام هوایی در هر دو بازه زمانی در تیمار 12/11 میلی‌گرم در لیتر مشاهده شد. بیشینه میزان آلیسین و پروتئین به ترتیب در بخش‌های ریشه (62/16 میلی مولار در گرم وزن تر) و اندام‌های هوایی (8 میلی‌گرم در گرم وزن تر) گیاهچه‌های تیمار شده به‌وسیله 12/11 میلی‌گرم در لیتر سولفات آهن بعد از بیست روز اندازه‌گیری شد. در تیمار 56/5 میلی‌گرم در لیتر افزایش معنی‌دار وزن تر و طول ریشه و میزان سیستئین نسبت به سایر تیمارها مشاهده شد. هم چنین تفاوت معنی-دار وزن تر و طول بخش هوایی در غلظت 39/1 میلی‌گرم در لیتر در مقایسه با سایر تیمارها اندازه‌گیری شد. با توجه به نقش مهم آلیسین در خواص دارویی سیر، احتمالاً سولفات آهن می‌تواند محرک مناسبی برای افرایش محتوای آلیسین ریزنمونه‌های سیر باشد.fa_IR
dc.format.extent329
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن زیست شناسی ایرانfa_IR
dc.publisherIranian Biology Societyen_US
dc.relation.ispartofمجله پژوهشهای گیاهی (مجله زیست شناسی ایران)fa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Plant Research (Iranian Journal of Biology)en_US
dc.subjectآلیسینfa_IR
dc.subjectپروتئینfa_IR
dc.subjectسیرfa_IR
dc.subjectسیستئینfa_IR
dc.subjectوزن ترfa_IR
dc.subjectکشت بافتfa_IR
dc.titleارزیابی اثر سولفات آهن بر رشد و برخی شاخص های بیوشیمیایی ریزنمونه های گیاه سیر در شرایط کشت درون شیشه ایfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentDepartment of Biology, Faculty of Science, University Of Maraghehfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مراغه، مراغه، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentعضو هیئت علمی دانشگاه مراغهfa_IR
dc.citation.volume32
dc.citation.issue4
dc.citation.spage906
dc.citation.epage918


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد