بررسی الگوی رشد حبه و تغییر برخی ترکیبات فنولی در انگور رقم شاهانی
(ندگان)پدیدآور
میهن, مهدیساری خانی, حسنغلامی, منصورنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
انگور یکی از منابع مهم پلیفنلها در جیره غذایی است. پژوهش حاضر با هدف بررسی تغییرات کمی و کیفی ترکیبات فنولی در انگور رقم شاهانی در مراحل رشد انجام شد و در پنج مرحله 30، 40 ، 50 و60 روز پس از گلدهی و رسیدن میوه، ویژگیهای حبه و همچنین برخی ترکیبات فنلی اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که با طی زمان، اندازه حبه، وزن حبه، مواد جامد محلول، پیاچ و آنتوسیانین کل افزایش یافت و اسیدیته کاهش یافت. در زمان رسیدن کاهش اندکی در اندازه حبه در مقایسه با زمان قبل از آن مشاهده شد. با طی زمان تا 50 روز پس از گلدهی میزان فنل کل در حبه افزایش و پس از آن در زمان 60 روز پس از گلدهی کاهش یافت و دوباره در زمان رسیدن به حداکثر مقدار خود رسید. میزان فلاونوئید در حبه با رشد کاهش یافته و بیشترین میزان آنها در 30 روز پس از گلدهی و کمترین میزان در زمان رسیدن حاصل شد. با طی زمان ظرفیت پاداکسایشی در 50 روز پس از گلدهی افزایش و سپس کاهش پیدا کرد و در زمان رسیدن به کمترین مقدار خود رسید. همچنین با طی زمان مقدار گالیک اسید، کلروژنیک اسید و اپیکاتچین در حبه انگور افزایش پیدا کرد و بیشترین مقدار در مرحله رسیدن بود. مقدار کافئیک اسید و فلورزین در ابتدا افزایش و در 50 روز پس از گلدهی کاهش و در مرحله رسیدن به بیشترین مقدار خود رسید. مقدار ترکیب فنلی رزمارینیک اسید در مراحل مختلف رسیدن اختلاف معنیداری نشان نداد.
کلید واژگان
"انگور""شاهانی"
"فنول"
"آنتوسیانین"
"HPLC"
فیزیولوژی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2019-09-231398-07-01
ناشر
انجمن زیست شناسی ایرانIranian Biology Society
سازمان پدید آورنده
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همداندانشگاه همدان- دانشکده کشاورزی
عضو هیأت علمی، دانشگاه بوعلی سینا
شاپا
2383-25922383-2606




