• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله پژوهشهای گیاهی (مجله زیست شناسی ایران)
    • دوره 30, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله پژوهشهای گیاهی (مجله زیست شناسی ایران)
    • دوره 30, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی درعصاره ی پوست پسته (Pistacia vera L)

    (ندگان)پدیدآور
    آزاده دل, شیماحناچی, پریچهرصبورا, عذرا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    284.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    چکیدهگیاهان دارای گستره ای از ترکیبات فنولی از مولکول های ساده مانند اسیدهای فنولی تا مولکول هایی با درجه پلی مریزاسیون بالاتری مانند تانن ها هستند. فنول ها و پلی فنول های بافت های گیاهی بر سلامت و بهبود زندگی انسان اثر می گذارند برای مثال ترکیبات فنولی موجود در مغز و پوست پسته که اثر آنتی اکسیدانی، ضدالتهابی و ضد میکروبی آنها شناخته شده است. هدف از انجام آزمایش این است که با توجه به تولید انبوه پوست پسته در ایران، امکان تولید صنعتی ترکیبات فنولی با توان فعالیت آنتی اکسیدا‌ن های طبیعی بررسی شود. در این آزمایش عصاره گیری با استفاده از دو روش استفاده از امواج فراصوت و خیساندن و چهار حلال (استن 70%، اتانول 50%، متانول 50% و آب) در دو رقم کله قوچی (P. vera cv. Kallehghuchi) و اوحدی (P.vera cv. Ohadi) انجام شد. ظرفیت آنتی اکسیدانی عصاره ها با استفاده از دو روش DPPH و FRAP مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج این آزمایش نشان داد که در روش DPPH بیشترین و کمترین میزان خاصیت آنتی اکسیدانی به ترتیب (057/0، 099/0= IC50) مربوط به عصاره ی حاصل از رقم اوحدی و کله قوچی در حلال آب با روش خیساندن اندازه گیری شد. اما در روش FRAP بیشترین و کمترین میزان خاصیت انتی اکسیدانی (mM 59/56،5/2) به ترتیب مربوط به عصاره ی حاصل از رقم اوحدی در حلال اتانول با روش خیساندن و استفاده از امواج فراصوت اندازه گیری شد.واژه های کلیدی: پوست پسته، عصاره گیری، خاصیت آنتی اکسیدانی
    کلید واژگان
    پوست پسته
    عصاره گیری
    خاصیت آنتی اکسیدانی
    بیوشیمی

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2018-02-20
    1396-12-01
    ناشر
    انجمن زیست شناسی ایران
    Iranian Biology Society
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی ارشد بیوشیمی، گروه بیوتکنولوژی، بخش بیوشیمی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه الزهرا
    دانشیار گروه بیوتکنولوژی، بخش بیوشیمی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه الزهرا
    دانشیار گروه فیزیولوژی، بخش علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه الزهرا

    شاپا
    2383-2592
    2383-2606
    URI
    http://plant.ijbio.ir/article_983.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/444476

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب