بررسی خاصیت آنتی اکسیدانی درعصاره ی پوست پسته (Pistacia vera L)
(ندگان)پدیدآور
آزاده دل, شیماحناچی, پریچهرصبورا, عذرانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیدهگیاهان دارای گستره ای از ترکیبات فنولی از مولکول های ساده مانند اسیدهای فنولی تا مولکول هایی با درجه پلی مریزاسیون بالاتری مانند تانن ها هستند. فنول ها و پلی فنول های بافت های گیاهی بر سلامت و بهبود زندگی انسان اثر می گذارند برای مثال ترکیبات فنولی موجود در مغز و پوست پسته که اثر آنتی اکسیدانی، ضدالتهابی و ضد میکروبی آنها شناخته شده است. هدف از انجام آزمایش این است که با توجه به تولید انبوه پوست پسته در ایران، امکان تولید صنعتی ترکیبات فنولی با توان فعالیت آنتی اکسیدان های طبیعی بررسی شود. در این آزمایش عصاره گیری با استفاده از دو روش استفاده از امواج فراصوت و خیساندن و چهار حلال (استن 70%، اتانول 50%، متانول 50% و آب) در دو رقم کله قوچی (P. vera cv. Kallehghuchi) و اوحدی (P.vera cv. Ohadi) انجام شد. ظرفیت آنتی اکسیدانی عصاره ها با استفاده از دو روش DPPH و FRAP مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج این آزمایش نشان داد که در روش DPPH بیشترین و کمترین میزان خاصیت آنتی اکسیدانی به ترتیب (057/0، 099/0= IC50) مربوط به عصاره ی حاصل از رقم اوحدی و کله قوچی در حلال آب با روش خیساندن اندازه گیری شد. اما در روش FRAP بیشترین و کمترین میزان خاصیت انتی اکسیدانی (mM 59/56،5/2) به ترتیب مربوط به عصاره ی حاصل از رقم اوحدی در حلال اتانول با روش خیساندن و استفاده از امواج فراصوت اندازه گیری شد.واژه های کلیدی: پوست پسته، عصاره گیری، خاصیت آنتی اکسیدانی
کلید واژگان
پوست پستهعصاره گیری
خاصیت آنتی اکسیدانی
بیوشیمی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2018-02-201396-12-01
ناشر
انجمن زیست شناسی ایرانIranian Biology Society
سازمان پدید آورنده
دانشجوی ارشد بیوشیمی، گروه بیوتکنولوژی، بخش بیوشیمی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه الزهرادانشیار گروه بیوتکنولوژی، بخش بیوشیمی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه الزهرا
دانشیار گروه فیزیولوژی، بخش علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه الزهرا
شاپا
2383-25922383-2606




