ارزیابی تاثیر اسیدسالیسیلیک در مراحل مختلف رشدی بر خصوصیات کمی و کیفی میوه انگور رقم ریش بابا در شاهرود
(ندگان)پدیدآور
محمدی, حوریهکاشفی, بهارهخوش قلب, حسننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
اسیدسالیسیلیک بعنوان یک تنظیمکننده رشدی است که در تنظیم فرآیندهای فیزیولوژیکی در گیاهان سهم بسزایی دارد. پژوهش حاضر به منظور بررسی اثر محلولپاشی اسیدسالیسیلیک بر روی خصوصیات کمی و کیفی رقم انگور ریشبابا در تاکستانی در سال 1393-1392، در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در 4 تکرار اجرا گردید. تیمار مورد آزمایش محلولپاشی اسیدسالیسیلیک به غلظت 150 میلیگرم بر لیتر بصورت محلول پاشی در 4 مرحله رشدی شامل: مرحله رشد رویشی، 50% گلدهی، غوره کامل و 3 هفته قبل از برداشت بود. نتایج نشان داد، کاربرد اسید-سالیسیلیک باعث افزایش تعداد خوشه در درخت، طول و عرض خوشه، تعداد حبه در خوشه، طول و عرض حبه، میانگین وزن 100 حبه، حجم آب میوه، میزان قند کل میوه، اسیدیته قابل تیتراسیون و وزن تک بذر در رقم ریشبابا را نسبت به تیمار شاهد شد در حالیکه درصد مواد جامد محلول کل نسبت به شاهد افزایش معنی داری نداشت. به طورکلی نتایج این تحقیق حاکی از آن بود که محلولپاشی با غلظت 150 میلیگرم بر لیتر اسیدسالیسیلیک در بهبود مراحل رشدی و عملکرد انگور تاثیر مثبتی دارد.
کلید واژگان
اسیدیتهتنظیمکننده رشد
حبه انگور
عملکرد
مواد جامد محلول
باغبانی
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2017-02-191395-12-01
ناشر
انجمن زیست شناسی ایرانIranian Biology Society
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغانعضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان
عضو هیات علمی، دانشگاه صنعتی شاهرود
شاپا
2383-25922383-2606




