اثر پیش تیمار اسید سالیسیلیک روی سمیت کادمیوم در گندم(.Triticum aestivum L)
(ندگان)پدیدآور
فرجی, مریمدیلمقانی, کمال الدیننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق، اثرات سطوح مختلف اسید سالیسیلیک (SA)روی وزن تر کل، کلروفیلa) ،b و کل)، پرولین آزاد، پروتئین کل محلول، قند محلول و نامحلول گیاه گندمTriticum aestivum L. cv. Zarrin) ) تحت تنش کادمیوم (Cd) مورد بررسی قرار گرفت. دانه رست ها پیش تیمار اسید سالیسیلیک ( M0، M3-10 و M4-10 ) و تیمار کادمیوم ( μM0، µM25 و µM50) دریافت کردند. نتایج نشان دادند که در تیمارهای Cd بدون حضور SA، وزن تر کل در µM50 از Cdدر مقایسه با شاهد افزایش معنی دار پیدا کرد. در تیمارهای SA بدون حضورCd ، غلظت کلروفیلa و کل در M4-10 از SA افزایش یافت. در تیمارهای Cd بدون حضور SA، درM µ 25 از Cd میزان پرولین ریشه در مقایسه با شاهد افزایش، ولی میزان پرولین برگ کاهش نشان داد. در نبود Cd با افزایش SA میزان پرولین برگ در مقایسه با شاهد کاهش نشان داد. با افزایش غلظت SA در نبود Cd، سطح پروتئین ریشه افزایش پیدا کرد. در نبود SA با افزایش Cd، مقدار قند محلول ریشه و برگ کاهش نشان داد. در تیمارهای SA بدون Cd، محتوای قند محلول ریشه کاهش یافت. در نبود SA با افزایش Cd، میزان قند نامحلول ریشه و برگ در µM25 از Cd کاهش نشان داد. در تیمارهای SAدر نبود Cd، مقدار قند نامحلول برگ افزایش یافت.
کلید واژگان
" کادمیوم""اسید سالیسیلیک"
"کلروفیل"
"پروتئین"
" قند"
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2015-02-201393-12-01
ناشر
انجمن زیست شناسی ایرانIranian Biology Society
سازمان پدید آورنده
دانشجوعضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی- واحد مرند
شاپا
2383-25922383-2606




