نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحضرتی, رقیهfa_IR
dc.contributor.authorزارع, ناصرfa_IR
dc.contributor.authorدژستان, ساراfa_IR
dc.contributor.authorشیخ زاده مصدق, پریساfa_IR
dc.contributor.authorفرجامی نژاد, منوچهرfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-30T22:49:54Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-10-21T22:49:57Z
dc.date.available1399-07-30T22:49:54Zfa_IR
dc.date.available2020-10-21T22:49:57Z
dc.date.issued2017-11-22en_US
dc.date.issued1396-09-01fa_IR
dc.date.submitted2015-09-08en_US
dc.date.submitted1394-06-17fa_IR
dc.identifier.citationحضرتی, رقیه, زارع, ناصر, دژستان, سارا, شیخ زاده مصدق, پریسا, فرجامی نژاد, منوچهر. (1396). تاثیر تنظیم کننده های رشد گیاهی بر رشد درون شیشه ای فندق و تولید تاکسول در کالوس. مجله پژوهشهای گیاهی (مجله زیست شناسی ایران), 30(3), 541-559.fa_IR
dc.identifier.issn2383-2592
dc.identifier.issn2383-2606
dc.identifier.urihttp://plant.ijbio.ir/article_959.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/444362
dc.description.abstractدر این تحقیق، تاثیر نوع و غلظت تنظیم‌کننده‌های رشد گیاهی مختلف (2,4-D, NAA, Kin, BAP, IBA, TDZ) بر کالوس‌زایی ریزنمونه‌های مختلف، تکثیر درون‌شیشه‌ای فندق با استفاده از ریزنمونه گره و همچنین میزان تاکسول در کالوس مورد بررسی قرار گرفت. ریزنمونه‌های بذر، برگ و ساقه فندق پس از ضدعفونی سطحی، روی محیط کشت MS حاوی 1، 2 و 4 میلی‌گرم در لیتر 2,4-D و NAA در ترکیب با Kin و BAP (5/0 و 1 میلی‌گرم در لیتر) کشت شدند. علاوه ‌بر این، به‌منظور تکثیر درون‌شیشه‌ای، ریزنمونه‌های تک ‌گره فندق تهیه شده و روی محیط کشت MS حاوی سطوح مختلف تنظیم‌کننده‌های رشد گیاهی کشت شدند. نتایج نشان داد که درصد کالوس‌زایی ریزنمونه برگ به‌طور معنی‌داری بیشتر از بذر و ساقه است. بیشترین درصد کالوس‌زایی و وزن تر کالوس در محیط‌ MS حاوی دو میلی‌گرم در لیتر 2,4-D و 5/0 میلی‌گرم در لیتر BAP مشاهده گردید. در ریزنمونه‌های تک گره فندق بیشترین درصد ریشه‌زایی در محیط MS حاوی دو میلی‌گرم در لیتر NAA و 5/0 میلی‌گرم در لیتر Kin و در محیط MS حاوی چهار میلی‌گرم در لیتر NAA و 5/0 میلی‌گرم در لیتر Kin مشاهده شد. بیشترین تعداد برگ نیز در محیط MS حاوی BAP به‌همراه 05/0 میلی‌گرم در لیتر IBA و محیط MS حاوی 5/2 میلی‌گرم در لیتر TDZ و 05/0 میلی‌گرم در لیتر IBA مشاهده شد. بیشترین مقدار تاکسول در کالوس‌های حاصل از ریزنمونه بذر و برگ در محیط کشت MS حاوی یک میلی‌گرم در لیتر 2,4-D به‌همراه 5/0 میلی‌گرم در لیتر BAP به‌دست آمد.fa_IR
dc.format.extent1492
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherانجمن زیست شناسی ایرانfa_IR
dc.publisherIranian Biology Societyen_US
dc.relation.ispartofمجله پژوهشهای گیاهی (مجله زیست شناسی ایران)fa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Plant Research (Iranian Journal of Biology)en_US
dc.subjectریزازدیادیfa_IR
dc.subjectکشت بافتfa_IR
dc.subjectمتابولیت ثانویهfa_IR
dc.subjectCorylus avellanafa_IR
dc.subjectکشت بافتfa_IR
dc.titleتاثیر تنظیم کننده های رشد گیاهی بر رشد درون شیشه ای فندق و تولید تاکسول در کالوسfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیلfa_IR
dc.contributor.departmentهیات علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات- دانشکده علوم کشاورزی- دانشگاه محقق اردبیلیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیلfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیلfa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیقات گیاهان دارویی، واحد اردبیل، دانشگاه آزاد اسلامیfa_IR
dc.citation.volume30
dc.citation.issue3
dc.citation.spage541
dc.citation.epage559


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد