سازوکار های احتمالی تاثیر اسید سالیسیلیک بر کاهش سرمازدگی پس از برداشت میوه گوجه فرنگی
(ندگان)پدیدآور
سلیمانی اقدم, مرتضیاصغری, محمد رضاخرسندی, اروجعلیمراد بیگی, هانیهمحمدخانی, نیرمهیجی, مهدیحسن پور اقدم, محمد باقرنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
نگهداری گوجه فرنگی در دمای زیر 12 درجه سانتی گراد منجر به ایجاد آسیب سرمازدگی و کاهش کیفیت و عمر انبارمانی میوه می گردد. در این تحقیق تاثیر تیمار پس از برداشت اسید سالیسیلیک در غلظت های صفر (شاهد)، یک و دو میلی مولار بر شاخص سرمازدگی و نشت یونی، فعالیت آنزیم های فسفولیپازD ، لیپوکسیژناز و فنیل آلانین آمونیالیاز و میزان فنل کل، مالون دی آلدئید و پرولین میوه گوجه فرنگی در طول سه هفته نگهداری در دمای سرمازدگی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد که اسید سالیسیلیک در غلظت یک میلی مولار بیشترین تاثیر را در کاهش میزان سرمازدگی، نشت یونی و میزان مالون دی آلدئید و همچنین افزایش میزان پرولین میوه ها داشته است. تیمار اسید سالیسیلیک با کاهش معنی دار فعالیت این آنزیم ها در طول دوره نگهداری در دمای سرمازدگی منجر به افزایش انسجام غشای سلولی گردید. فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز در میوه های گوجه فرنگی تیمار شده با اسید سالیسیلیک به طور معنی داری کاهش یافت اما تغییر معنی داری در میزان فنل کل میوه گوجه فرنگی مشاهده نشد. تیمار اسید سالیسیلیک با افزایش انسجام غشای سلولی از طریق کاهش فعالیت آنزیم های فسفولیپازD و لیپوکسیژناز، افزایش میزان پرولین و کاهش میزان مالون دی آلدئید و نشت یونی موجب افزایش مقاومت میوه گوجه فرنگی به سرمازدگی پس از برداشت گردیده است.
کلید واژگان
اسید سالیسیلیکسرمازدگی
گوجه فرنگی
پرولین
فسفولیپاز D
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2014-08-231393-06-01
ناشر
انجمن زیست شناسی ایرانIranian Biology Society
سازمان پدید آورنده
باشگاه پژوهشگران جوان واحد اهردانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
باشگاه پژوهشگران جوان، اهر، ایران
دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه
دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه
دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه
شاپا
2383-25922383-2606




