اثر اسید سالیسیلیک بر مقاومت به تنشهای شوری و قلیائیت گیاه فلفل شیرین
(ندگان)پدیدآور
قنبری, فردینامیری نژاد, علی اشرفسیاری, محمدکردی, سجادنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
شوری و قلیایی بودن خاک از مهمترین مشکلات کشاورزی در مناطق خشک و نیمه خشک دنیا از جمله ایران می باشند. در این مطالعه اثر اسید سالیسیلیک در گیاه فلفل شیرین تحت تنش شوری و قلیائیت مورد مطالعه قرار گرفته است. تیمار های آزمایش شامل غلظت های صفر و 150  میلی مولار تنش شوری،  0، 50 و 100 میلی مولار تنش قلیا و 0، 75/0 و 5/1 میلی مولار اسید سالیسیلیک بودند. نتایج نشان داد که شوری و قلیایی بودن خاک دارای آثار منفی بر رشد و عملکرد گیاه فلفل می باشند. کاهش رشد و عملکرد در شرایط تنش شوری نسبت به تنش قلیا بیشتر مشاهده شد و بیشترین کاهش در موقع وجود همزمان شوری و قلیا رخ داد. کاربرد اسید سالیسیلیک سبب کاهش آثار سوء تنش بر گیاه شد. به طوری که استفاده از این ماده هم در شرایط شوری و هم در شرایط قلیا سبب افزایش معنی دار عملکرد، پارامتر های رشدی و کلروفیل گردید. در بیشتر صفات مورد ارزیابی، غلظت 75/0 میلی مولار موثرتر از غلظت 5/1 میلی مولار بود. به طور کلی نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که تنش شوری و قلیا دارای آثار منفی بر رشد و عملکرد در گیاه فلفل می باشند که این آثار منفی می تواند به وسیله کاربرد اسید سالیسیلیک کاهش یابد.
کلید واژگان
pHبالارشد
عملکرد
کلروفیل
نمک
خاکشناسی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2016-05-211395-03-01
ناشر
انجمن زیست شناسی ایرانIranian Biology Society
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خرمآباد، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگانهیات علمی دانشگاه رازی کرمانشاه، دانشکده کشاورزی، گروه خاکشناسی
هیات علمی دانشگاه بوعلی سینا همدان، دانشکده کشاورزی، گروه علوم باغبانی
دانش آموخته دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خرمآباد، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان
شاپا
2383-25922383-2606




