اثر مکمل سازی زنجبیل بر کوفتگی عضلانی تأخیری تأثیر مکمل سازی کوتاه مدت زنجبیل بر شاخصهای عملکردی متعاقب کوفتگی عضلانی تأخیری ناشی از تمرینات مقاومتی در دانشجویان تربیت بدنی
(ندگان)پدیدآور
ساری صراف, وحیدامیر ساسان, رامینمحمدی, بابکنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده زمینه و هدف: از راه های درمان کوفتگی عضلانی تأخیری استفاده از مکملهای طبیعی است. لذا، هدف از این مطالعه، بررسی اثر مکمل سازی کوتاه مدت زنجبیل بر شاخصهای عملکردی متعاقب کوفتگی عضلانی تأخیری ناشی از تمرینات قدرتی در دانشجویان تربیتبدنی بود. روششناسی: تحقیق حاضر نیمه تجربی که جامعهی آماری این مطالعه را دانشجویان تربیت بدنی دانشگاه تبریز تشکیل داده بودند که از این بین 30 نفر هدفمند انتخاب و بصورت تصادفی در دو گروه( هر گروه 15 نفر) تجربی (مصرفکننده زنجبیل) و کنترل (مصرف کننده دارونما) قرار گرفتند. همگن سازی بر اساس 1RM و شاخصهای آنتروپومتریک صورت گرفت. پس از 10 روز مصرف کپسول زنجبیل بصورت پودر به مقدار دو گرم در روز بر اساس وزن بدن، شروع به تمرینات مقاومتی با شدت 1RM%80 کرده و شاخصهای دامنهی حرکتی زانو، دور وسط ران، پرش ارتفاع و درک درد عضلانی در زمانهای قبل از مکمل سازی (پیش از فعالیت)، بلافاصله، 24 و 48 ساعت بعد ارزیابی شد. دادههای حاصل با استفاده از آزمون تحلیل واریانس (ANOVA) با اندازهگیریهای مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معنیداری(05/0α≤) بررسی شد. یافته ها: نتایج نشان داد که 10 روز مکمل سازی زنجبیل بر میزان دامنه ی حرکتی مفصل زانو، دور وسط ران و پرش ارتفاع تأثیر معنی دار نداشت (05/0p). نتیجهگیری: به نظر می رسد مصرف کوتاه مدت زنجبیل در حد مجاز در کاهش شدت درد عضلانی موثر باشد.
کلید واژگان
تمرینات مقاومتیکوفتگی عضلانی تأخیری
مکمل سازی زنجبیل
شماره نشریه
6تاریخ نشر
2017-03-211396-01-01
ناشر
دانشگاه سیستان و بلوچستان شاپا الکترونیکی : 7066-2676سازمان پدید آورنده
استادیار، عضو هیئتعلمی دانشکدهی تربیتبدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایراناستادیار، عضو هیات علمی دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
کارشناس ارشد تغذیه ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران




