• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله شیل
    • دوره 5, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله شیل
    • دوره 5, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثرات تفاوت در زمانبندی یخ گذاری بر عامل های کیفی گوشت ماهی سفید (Rutilus frisii)

    (ندگان)پدیدآور
    رئوفی, پریااجاق, سید مهدیشعبانپور, بهارهیحیایی, محسن
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    677.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    ماهی سفید (Rutilus frisii) به عنوان ﯾﮑﯽ از آبزیان ﻣﻬم و اقتصادی ﮐﺸﻮرﻣﺎن از اﻫﻤﯿﺖ زﯾﺎدی ﺑﺮﺧﻮردار اﺳﺖ. ﮐﯿﻔﯿـﺖ ماهی از زمان ﺻﯿﺪ تا رسیدن به دست مصرف کننده ﭘﯿﻮﺳﺘﻪ ﮐﺎﻫﺶ ﻣﯽﯾﺎﺑﺪ. ﭘﯿﺸﺮﻓﺖ درﺟﻪ اﻓﺖ ﮐﯿﻔﯿﺖ ﻣﺤﺼﻮل ﺑـﺎ ﮔﺬﺷـﺖ زﻣـﺎن و اﻓـﺰاﯾﺶ درجه حرارت هم سو است. ﻟﺬا ﮐﺎﻫﺶ درﺟﻪ ﺣﺮارت به وسیله یخ گذاری در ﺑﺪو ﺻﯿﺪ ﻣﺤﺼﻮل ﻣﯽﺗﻮاﻧﺪ راﻫﮑـﺎری ﻣﻨﺎﺳـﺐ ﺟﻬـﺖ جلوگیری از اﻓـﺖ ﮐﯿﻔت ﻣﺤﺼﻮﻻت ﺑﺎﺷﺪ. در این ﭘﮋوﻫﺶ، تغییرات برخی از فاکتورهای کیفی ماهی سفید که به مدت 16 روز در یخ نگه‌داری شد، همانند رطوبت تحت فشار، pH، TBA، TVN، FFA، بار باکتریایی سرما دوست و کل به منظور ﺑﺮرسی اثرات تأخیر در یخ‌گذاری ماهی­های صید شده و افت کیفی محصول اندازه گیری شد. بر اساس نتایج این تحقیق، تمامی شاخص‌های بیوشیمیایی و میکروبی در طول مدت زمان نگه‌داری افزایش معنی‌داری داشتند. تأخیر در یخ گذاری ماهیان سبب افزایش اکسیداسیون شد. با توجه به نتایج بدست آمده می­توان بیان داشت عدم توجه به شیوه صحیح نگه‌داری و نگه‌داری طولانی مدت در یخ می‌تواند صدمات جدی را به کیفیت گوشت وارد سازد بنابراین پیشنهاد می­گردد که ماهی پس از صید بلافاصله یخ گذاری شود و از این شیوه صرفاً برای حمل و جابجایی در مسافت‌های کوتاه استفاده شود
    کلید واژگان
    بار میکروبی
    یخ گذاری
    کیفیت گوشت ماهی
    Rutilus frisii

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2018-02-20
    1396-12-01
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی دکتری تولید و بهره‌برداری، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه گنبدکاووس، گنبدکاووس
    استادیار، گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان
    دانشیار، گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان
    دانشیار، گروه شیلات، اداره شیلات استان گلستان، معاونت صید و صیادی، گرگان

    شاپا
    2588-5626
    2538-4147
    URI
    http://shilsj.ut.ac.ir/article_65653.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/44149

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب