نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorVakili, Hamidehen_US
dc.contributor.authorhojjatoleslamy, Mohammaden_US
dc.date.accessioned1399-07-08T18:26:08Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T18:26:08Z
dc.date.available1399-07-08T18:26:08Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T18:26:08Z
dc.date.issued2015-11-01en_US
dc.date.issued1394-08-10fa_IR
dc.date.submitted2014-03-01en_US
dc.date.submitted1392-12-10fa_IR
dc.identifier.citationVakili, Hamideh, hojjatoleslamy, Mohammad. (2015). بررسی اثر خشک کردن بر استخراج اینولین از کاسنی ریشه ای (Cichuriumintybus L.). Journal of Herbal Drugs (An International Journal on Medicinal Herbs), 6(3), 143-148.en_US
dc.identifier.issn2008-8884
dc.identifier.issn2476-5392
dc.identifier.urihttp://jhd.iaushk.ac.ir/article_643394.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/43953
dc.description.abstractمقدمه و هدف: اینولین یک پلی ساکارید ذخیره ای از دسته فروکتون ها با خواص تغذیه‌ای و تکنولوژیکی منحصر بفردی است و ریشه کاسنی ریشه‌ای (چیکوری) حاوی اینولین با زنجیرهای بلند و پایدار بعنوان تنها منبع ریشه ای برای تولید صنعتی اینولین می‌باشد. هدف از این تحقیق بررسی مقایسه مقدار و زمان استخراج بیشینه اینولین و رنگ عصاره استخراجی از ریشه چیکوری تازه و خشک در طول زمان استخراج می‌باشد. روش تحقیق: ریشه چیکوری کاشته شده در مجتمع کشت و صنعت قزوین برداشت و برای استخراج عصاره از روش دیفوزیون و نسبت آب به خلال ۵ به ۱ و دمای ۶۰ درجه سانتیگراد و  pHبرابر با ۵ استفاده شد. خشک کردن خلال ها در آون سیرکوله دار ودمای ۷۰ درجه سانتیگراد انجام گرفت. برای اندازه گیری اینولین از دستگاه HPLC و برای اندازه گیری رنگ عصاره از دستگاه رنگ سنج در طول موج ۴۲۰ نانومتر استفاده گردید. نتایج و بحث: بیشترین مقدار اینولین برای خلال تازه در زمان ۶۰ و درمورد خلال خشک در زمان ۱۱۰ دقیقه استخراج گردید. اگرچه خشک کردن به طور معنی دار باعث کاهش در میزان اینولین در ریشه چیکوری نمی‌شود اما به طور چشمگیر باعث افزایش زمان استخراج تا ۲ برابر میگردد.همینطورخشک کردن به طور معنادار باعث کاهش رنگ عصاره استخراج شده از خلال چیکوری می‌شود که بدلیل اثر آنزیم بری در حین فرایند خشک کردن می‌باشد. توصیه کاربردی/صنعتی: با توجه به محدود بودن زمان برداشت گیاه و در عین حال محدودیت ظرفیت کارخانه جهت استخراج، خشک کردن روش مناسبی جهت نگهداری ریشه ها برای استفاده در فصول دیگر سال می‌باشد بدون اینکه اثر نامطلوبی بر راندمان استخراج داشته باشد و همچنین خشک کردن ریشه ها در محل کاشت، باعث کاهش حجم ریشه و کاهش هزینه حمل و نقل آن به کارخانه می‌گردد.en_US
dc.format.extent604
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageEnglish
dc.language.isoen_US
dc.publisherResearch Center for Medicinal Plants & Ethno-veterinary, I.A.U., Shahrekord Branchen_US
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکردfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Herbal Drugs (An International Journal on Medicinal Herbs)en_US
dc.relation.ispartofداروهای گیاهیfa_IR
dc.subjectکاسنی ریشه ایen_US
dc.subjectاینولین خشک کردنen_US
dc.subjectرنگ عصارهen_US
dc.subjectHPLCen_US
dc.titleبررسی اثر خشک کردن بر استخراج اینولین از کاسنی ریشه ای (Cichuriumintybus L.)en_US
dc.typeTexten_US
dc.typeOriginal articleen_US
dc.contributor.departmentDepartment of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Islamic Azad University of Shahrekord, Shahrekord, Iranen_US
dc.contributor.departmentDepartment of Food Science and Technology, Faculty of Agriculture, Islamic Azad University of Shahrekord, Shahrekord, Iran;en_US
dc.citation.volume6
dc.citation.issue3
dc.citation.spage143
dc.citation.epage148
nlai.contributor.orcid0000-0003-2015-1458


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد