• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علمی- ترویجی (حرفه‌ای) دامستیک
    • دوره 19, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علمی- ترویجی (حرفه‌ای) دامستیک
    • دوره 19, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اسید هیومیک و نقش آن در تغذیه حیوانات اهلی

    (ندگان)پدیدآور
    قلی پور عباسی, وحیدحسن‌پور, شاهین
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.890 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله علمی- ترویجی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    اسید هیومیک یکی از ترکیبات اصلی هوموس خاک به‌ شمار می‌آید که در برخی از سوخت های فسیلی، زغال سنگ، زمین‌های مرتفع و آب اقیانوس‌ها نیز یافت می­شود. تاکنون نحوه تولید اسید هیومیک به‌خوبی مشخص نشده ولی محققین معتقدند که عموما ناشی از پسماند متابولیسم میکرو ارگانیسم‌های خاک می‌باشد. اصطلاح مواد هیومیک به معنی عام برای مواد طبیعی استخراج شده از ترکیبات خاک اطلاق می‌شود. اسید هیومیک در مصرف خوراک، بازده خوراک، وزن تخم مرغ و کیفیت داخلی و خارجی تخم مرغ تاثیر گذار است. شناخت هوموس و اثرات آن به چندین سال قبل بر می­گردد و مشخص شده است که این ماده یک ترکیب شیمیایی می‌باشد که از مواد و جانداران موجود در خاک به وجود آمده است. در اسید هیومیک ترکیباتی از جمله فنیل، کربوهیدرات، اسید‌های آمینه استریفیه و ترکیبات دیگر می‌تواند وجود داشته باشد. استفاده از هیومیک اسید مزیت زیادی برای سلامت حیوان و رشد آن دارد. اسید هیومیک این توانایی را دارد که به صورت یک لایه در غشای مخاطی اپی‌تلیوم بر علیه عفونت‌های دستگاه گوارش و سموم عمل نماید. هم‌چنین در متابولیسم کربوهیدرات‌ها و پروتئین‌ها تاثیر دارد و در نتیجه استفاده از اسید هیومیک با بهبود عملکرد دستگاه گوارش، هضم و جذب مواد مغذی، دفع مواد سمی از بدن و افزایش سیستم ایمنی باعث بهبود عملکرد حیوان و افزایش رشد و تولید می‌شود. چنانچه گزارشات سالهای اخیر نیز نشان می‌دهد که استفاده از اسید هیومیک مخصوصا در تغذیه طیور باعث بهبود عملکرد و رشد می‌شود.
    کلید واژگان
    اسید هیومیک
    هوموس
    دستگاه گوارش
    تغذیه

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2019-11-22
    1398-09-01
    ناشر
    انجمن علمی دانشجویی گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
    Animal Science Students Scientific Association Campus of Agriculture and Natural Resources at the University of Tehran
    سازمان پدید آورنده
    دکتری تخصصی تغذیه دام و طیور، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
    دکتری تخصصی فیزیولوژی دام و طیور، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

    URI
    http://domesticsj.ut.ac.ir/article_75509.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/438823

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب