• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Iranian Journal of Fisheries Sciences
    • Volume 18, Issue 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Iranian Journal of Fisheries Sciences
    • Volume 18, Issue 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Effects of dietary Shirazi thyme (Zataria multiflora Boiss) and vitamin E on growth and biochemical parameters in common carp (Cyprinus carpio)

    (ندگان)پدیدآور
    mohiseni, mohammadsadeghian, minasadatnematdoost haghi, Behzadbagheri, Dara
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    491.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Research Paper
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    Using of phytobiotics as fish feed additives have been interestingly increased during the recent decade. The aim of the current study was to evaluate the effect of individual and combined level of thyme and vitamin E in common carp. Juveniles were separately fed by four distinct diets including control (commercial diet without any additive), supplemented with 1% ground Shirazi thyme, supplemented with 100 mg/kg vitamin E and a mixture of Shirazi thyme and vitamin E (TE) with mentioned concentrations for 45 days. Sampling was done at 15, 30 and 45 days after feeding trial duration and some growth and plasma biochemical parameters were evaluated. The individual thyme supplementation significantly increased weight gain (%), feed conversion efficiency and decreased feed conversion ratio (P
    کلید واژگان
    Growth
    Biochemical parameter
    Phytobiotic
    Vitamin E

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2019-07-01
    1398-04-10
    ناشر
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    department of fisheries, Behbahan Khatam Alanbia University of Technology, Iran
    department of fisheries, Behbahan Khatam Alanbia University of Technology, Iran
    department of fisheries, Behbahan Khatam Alanbia University of Technology, Iran
    Department of fisheries, Persian Gulf University, Bushehr, Iran

    شاپا
    1562-2916
    2322-5696
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/ijfs.2019.118350
    https://jifro.areeo.ac.ir/article_118350.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/4379

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب