کاربرد روش میکرواستخراج فاز جامد پخشی با کارایی بالا برای اندازهگیری مقادیر ناچیز تیمول در نمونه-های غذایی و بهداشتی
(ندگان)پدیدآور
خانی, روح الهدادرس مقدم, حسیننوع مدرک
Textمقاله علمی پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این پژوهش، روش میکرو استخراج فاز جامد پخشی برپایهی جاذب گرافن اکسید بعنوان یک روش سبز، دقیق و کارآمد برای استخراج/پیش تغلیظ و اندازهگیری تیمول به کار گرفته شد. ابتدا گرافن اکسید سنتز و ویژگیهای آن توسط تکنیک های اسپکتروفوتومتری (UV-Vis) ،تبدیل فوریه (FT-IR) و پراش پرتو X (XRD) شناسایی شد. تاثیر پارامترهای مختلف از جمله pH محلول، مدت زمان همزدن، مقدار جاذب و غلظت تیمول توسط روش طراحی باکس بنکن (BBD) جهت تعیین پارامترها و برهمکنشهای مؤثر و بهینهسازی این پارامترها در عملکرد جاذب سنتز شده برای اندازهگیری تیمول بررسی شد. بالاترین مقدار جذب تیمول در شرایط بهینه4 pH=، غلظت 320 نانو گرم برمیلی لیتر تیمول، مقدار جاذب برابر با20 میلی گرم و مدت زمان تماس 28 دقیقه به دست آمد. تحت شرایط بهینه محدودهی دینامیکی خطی، حد تشخیص و حد کمی سازی به ترتیب 600-15،50/4 و 85/14 نانو گرم برمیلی لیتر به دست آمد. همچنین انحراف استاندارد نسبی روش با غلظت 300 نانو گرم برمیلی لیتر تیمول، 6/4% (با پنج بار تکرار) به دست آمد. در نهایت روش پیشنهادی به طور موفقیت آمیزی برای استخراج و اندازهگیری تیمول در نمونههای عسل و دهان شویه به کار گرفته شد.
کلید واژگان
تیمولمیکرواستخراج فاز جامد پخشی
گرافن اکسید
طراحی باکس بنکن
نمونه های غذایی و بهداشتی
شماره نشریه
56تاریخ نشر
2020-09-221399-07-01
ناشر
دانشگاه سمنانسازمان پدید آورنده
گروه شیمی، دانشکده علوم، دانشگاه بیرجند، بیرجند، ایرانشیمی تجزیه، دانشکده علوم، داشنگاه بیرجند، بیرجند، ایران




