• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله بهره برداری و پرورش آبزیان
    • دوره 9, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله بهره برداری و پرورش آبزیان
    • دوره 9, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی کیفیت ضایعات حاصل از کارخانه فراوری ماهی و مقایسه آن با استاندارهای ارائه شده جهت تولید کمپوست (مطالعه موردی ماهی هوور و ماهی زرده شهرک صنعتی میرود بابلسر)

    (ندگان)پدیدآور
    آقاسی, مرضیهمهردادی, ناصر
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    309.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله علمی - پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    با توجه به رشد روز افزون جمعیت و استفاده از صنایع غذایی، صنعت کنسرو سازی نیز پیشرفت نموده است. به دنبال فرآیندهای صنعتی همیشه مقدار زیادی زباله ایجاد می‌شود که خطر قابل توجهی برای محیط زیست و سلامت انسان به شمار می‌رود. ضایعات فراوری ماهی نیز به دلیل غنی بودن از ترکیبات آلی پتانسیل بالایی جهت تولید کمپوست دارند. هدف از این مطالعه بررسی کیفیت این ضایعات، مقایسه آن با استاندارها و امکان استفاده مجدد آن برای تولید کمپوست بهداشتی می‌باشد. در این تحقیق خاکستر، رطوبت، pH، هدایت الکتریکی، ازت و فسفر ضایعات ماهی هوور و زرده شهرک صنعتی میرود بابلسر در شرایط آزمایشگاه در طی یک دوره هفت روزه بررسی و اندازه گیری شد. آنالیز داده‌ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 انجام شد. میانگین مقادیر پارامترهای اندازه گیری شده در پسماند در دو گونه هوور و زرده به ترتیب برابر با : رطوبت: 76/67، 03/69، خاکستر:06/3، 99/2، pH :68/6، 41/6، کربن 22/46، 32/45، ازت کل: 17/10، 01/10 و فسفر: 54/1، 87/1 بود. میزان خاکستر، pH، هدایت الکتریکی و کربن آلی در حد قابل قبول موسسه استاندارد ایران قرار گرفت. میزان ازت کل در هیچ یک استانداردهای مورد بررسی قرار نگرفت. رطوبت ضایعات نیز بالاتر از حد مجاز اعلام شده توسط استانداردهای مورد بررسی بود. نتایج کلی نشان داد که پسماند حاصل از فراوری ماهی در حد قابل قبول برای تولید کمپوست قرار داشت.
    کلید واژگان
    پسماند ماهی
    استاندارد زیست محیطی
    کمپوست ارگانیک
    کمپوست بهداشتی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2020-04-20
    1399-02-01
    ناشر
    دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
    سازمان پدید آورنده
    فارغ التحصیل شیلات
    مدیرکل محیط زیست استان تهران

    شاپا
    ‪۲۳۴۵-۴۲۷X
    ‪۲۳۴۵-۴۲۸۸
    URI
    https://dx.doi.org/10.22069/japu.2020.15673.1465
    http://japu.gau.ac.ir/article_5126.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/436444

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب