• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم و تحقیقات بذر ایران
    • دوره 7, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم و تحقیقات بذر ایران
    • دوره 7, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر امواج فراصوتی بر جوانه‌زنی، فعالیت برخی آنزیم‌ها و ویژگی‌های بیوشیمیایی بذر سرخارگل

    (ندگان)پدیدآور
    پدیدآور نامشخص
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    یکی از روش­های بیوفیزیکی پرایمینگ بذر، پیش­تیمار بذرها با امواج فرا­صوتی می­باشد. ضربه­های ممتد امواج فراصوتی سبب افزایش نفوذ­پذیری پوسته بذر، تسریع جذب آب و بالارفتن دمای بافت­ها می­شود. بالارفتن سرعت آماس و دمای بافت­های بذرهای تیمارشده با امواج فراصوتی احتمالا با تسریع در تغییرات متابولیسم بذر همراه می­باشد. جوانه­زنی بذور سرخارگل ضعیف و نامنظم می­باشد که ناشی از خواب بذر می­باشد. بنابراین به­منظور بررسی اثر امواج فراصوتی بر جوانه­زنی، فعالیت برخی آنزیم­ها و پارامترهای بیوشیمیایی جوانه­زنی بذر سرخارگل، آزمایشی در سال 1396 در آزمایشگاه زراعت دانشگاه صنعتی شاهرود در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 4 تکرار انجام شد. تیمار­های آزمایشی شامل 5 مدت تیمار امواج فراصوتی 0، 10، 15، 20 و 25 دقیقه با دستگاه التراسونیک با قدرت ثابت 50 وات و دمای 25 درجه سلسیوس بود. نتایج تجزیه واریانس داده­ها نشان داد که امواج فراصوتی بر صفات اندازه­گیری­شده اثر معنی­داری در سطح احتمال یک درصد نشان داد. امواج فراصوتی فعالیت آنزیم­های آلفا­آمیلاز، پروتئاز، الکل­دهیدروژناز، گلوکز 6- فسفات­دهیدروژناز، غلظت پروتئین کل، محلول و قند کل را در اغلب تیمارها نسبت به شاهد افزایش داد. با افزایش فعالیت آنزیم­های آلفا­آمیلاز، پروتئاز، الکل­دهیدروژناز، آرژیناز و گلوکز 6- فسفات دهیدروژناز درصد جوانه­زنی، سرعت جوانه­زنی و وزن خشک گیاهچه افزایش یافت. در بیش­تر صفات اندازه­گیری­شده مدت 15 دقیقه تیمار با امواج فراصوتی بیش­ترین میزان فعالیت آنزیم­ها و شاخص­های جوانه­زنی را نشان داد، بنابراین مدت 15 دقیقه تیمار امواج فراصوتی در دمای 25 درجه سلسیوس و قدرت 50 وات برای پیش­تیمار بذر سرخارگل پیشنهاد می­شود.
    کلید واژگان
    آلفا‌آمیلاز
    الکل‌دهیدروژناز
    پروتئاز
    پروتئین
    گلوکز 6- فسفات

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2020-05-21
    1399-03-01
    ناشر
    دانشگاه گیلان
    University of Guilan

    شاپا
    2476-3780
    URI
    https://dx.doi.org/10.22124/jms.2020.4316
    https://jms.guilan.ac.ir/article_4316.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/436161

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب