| dc.contributor.author | زنده بودی, فریده | fa_IR |
| dc.contributor.author | محمدی آذرم, حمید | fa_IR |
| dc.contributor.author | رجبزاده قطرمی, ابراهیم | fa_IR |
| dc.contributor.author | قاسمی, احمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | دشتیاننسب, عقیل | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-22T18:11:21Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-10-13T18:11:22Z | |
| dc.date.available | 1399-07-22T18:11:21Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-10-13T18:11:22Z | |
| dc.date.issued | 2020-08-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1399-06-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2020-04-19 | en_US |
| dc.date.submitted | 1399-01-31 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | زنده بودی, فریده, محمدی آذرم, حمید, رجبزاده قطرمی, ابراهیم, قاسمی, احمد, دشتیاننسب, عقیل. (1399). اثر سطوح مختلف نیاسین و کربوهیدرات جیره غذایی بر رشد، ترکیب لاشه و شاخصهای بیوشیمیایی همولنف میگوی جوان وانامی (Litopenaeus vannamie). مجله علمی شیلات ایران, 29(3), 1-12. doi: 10.22092/isfj.2020.121424 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1026-1354 | |
| dc.identifier.issn | 2322-5998 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22092/isfj.2020.121424 | |
| dc.identifier.uri | https://isfj.areeo.ac.ir/article_121424.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/434183 | |
| dc.description.abstract | در این مطالعه اثر جیرههای آزمایشی حاوی سطوح مختلف کربوهیدرات و نیاسین بر شاخصهای رشد و ترکیب لاشه و شاخصهای بیوشیمیایی همولنف میگوی جوان وانامی(<em>Litopenaeus vannamie</em>)در پژوهشکده میگوی بوشهر به مدت 45 روز مورد بررسی قرار گرفت. میانگین وزن اولیه میگوها 33/0±5 گرم و پرورش در تانکهای 300 لیتری و در 8 تیمار انجام شد. تغذیه 4 بار در روز و با استفاده از جیره آزمایشی فرموله شده حاوی دو سطح 15 و 30 درصد کربوهیدرات و سه سطح 100، 150 و 200 میلیگرم در کیلوگرم نیاسین انجام شد. همچنین دو تیمار 30 و 15 درصد کربوهیدرات بدون نیاسین به عنوان شاهد استفاده شد. در انتهای دوره، شاخصهای رشد، ترکیب لاشه و شاخصهای بیوشیمیایی همولنف در تیمارها اندازهگیری شد. بهترین عملکرد رشد شامل بالاترین مقدار وزن نهایی (5/0±05/14 گرم)، طول نهایی (05/0±38/13 سانتی متر) و نرخ رشد ویژه (07/0±23/2 درصد) در تیمار حاوی 15 درصد کربوهیدرات و 100 میلیگرم نیاسین در هر کیلوگرم غذا اندازهگیری شد (05/0p <). همچنین بالاترین مقدار گلوگز (mg/dL 88/0±66/53)، لیپوپروتئینهای پر چگالی (HDL) (mg/dL 57/0±27) و پروتئین کل (mg/dL 17/0±90/10) در تیمار حاوی 15 درصد کربوهیدرات و 100 میلیگرم نیاسین در هر کیلوگرم غذا بود (05/0p <). از طرفی بالاترین مقدار پروتئین لاشه در تیمارهای حاوی 15 درصد کربوهیدرات و مقدار 100 تا 150 میلیگرم نیاسین در کیلوگرم جیره غذایی مشاهده شد (05/0p <). همچنین با کاهش مقدار کربوهیدرات جیره غذایی مقدار چربی لاشه کاهش یافت (05/0p <). لذا نتایج نشان داد که سطح پایین کربوهیدرات به همراه 100 میلیگرم نیاسین در کیلوگرم جیره غذایی میگوی جوان وانامی سبب اثرگذاری مطلوب بر رشد، ترکیب لاشه و سلامت میگوهای جوان وانامی می شود. | fa_IR |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور | fa_IR |
| dc.publisher | Agricultural Research,Education and Extension Organization | en_US |
| dc.relation.ispartof | مجله علمی شیلات ایران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Iranian Scientific Fisheries Journal | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22092/isfj.2020.121424 | |
| dc.subject | لاشه | fa_IR |
| dc.subject | همولنف | fa_IR |
| dc.subject | رشد | fa_IR |
| dc.subject | کربوهیدرات | fa_IR |
| dc.subject | میگوی وانامی | fa_IR |
| dc.subject | نیاسین | fa_IR |
| dc.title | اثر سطوح مختلف نیاسین و کربوهیدرات جیره غذایی بر رشد، ترکیب لاشه و شاخصهای بیوشیمیایی همولنف میگوی جوان وانامی (Litopenaeus vannamie) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 29 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 1 | |
| dc.citation.epage | 12 | |