اثر سطوح مختلف نیاسین و کربوهیدرات جیره غذایی بر رشد، ترکیب لاشه و شاخصهای بیوشیمیایی همولنف میگوی جوان وانامی (Litopenaeus vannamie)
(ندگان)پدیدآور
زنده بودی, فریدهمحمدی آذرم, حمیدرجبزاده قطرمی, ابراهیمقاسمی, احمددشتیاننسب, عقیل
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این مطالعه اثر جیرههای آزمایشی حاوی سطوح مختلف کربوهیدرات و نیاسین بر شاخصهای رشد و ترکیب لاشه و شاخصهای بیوشیمیایی همولنف میگوی جوان وانامی(Litopenaeus vannamie)در پژوهشکده میگوی بوشهر به مدت 45 روز مورد بررسی قرار گرفت. میانگین وزن اولیه میگوها 33/0±5 گرم و پرورش در تانکهای 300 لیتری و در 8 تیمار انجام شد. تغذیه 4 بار در روز و با استفاده از جیره آزمایشی فرموله شده حاوی دو سطح 15 و 30 درصد کربوهیدرات و سه سطح 100، 150 و 200 میلیگرم در کیلوگرم نیاسین انجام شد. همچنین دو تیمار 30 و 15 درصد کربوهیدرات بدون نیاسین به عنوان شاهد استفاده شد. در انتهای دوره، شاخصهای رشد، ترکیب لاشه و شاخصهای بیوشیمیایی همولنف در تیمارها اندازهگیری شد. بهترین عملکرد رشد شامل بالاترین مقدار وزن نهایی (5/0±05/14 گرم)، طول نهایی (05/0±38/13 سانتی متر) و نرخ رشد ویژه (07/0±23/2 درصد) در تیمار حاوی 15 درصد کربوهیدرات و 100 میلیگرم نیاسین در هر کیلوگرم غذا اندازهگیری شد (05/0p
کلید واژگان
لاشههمولنف
رشد
کربوهیدرات
میگوی وانامی
نیاسین
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2020-08-221399-06-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
شاپا
1026-13542322-5998



