• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوفصلنامه فن آوری زیستی در کشاورزی(علمی-پژوهشی)
    • دوره 4, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دوفصلنامه فن آوری زیستی در کشاورزی(علمی-پژوهشی)
    • دوره 4, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر هورمون های BA و NAA بر کشت نوساقه و میزان فنول و فلاونوئید کل در گیاه چای کوهی ( (Stachys lavandulifolia Vahi. در شرایط درون شیشه ای

    (ندگان)پدیدآور
    مهربانی, بیلالناظری, سنبلپیری, خسرو
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.091 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی - پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    تولید متابولیت­های ثانویه با استفاده از روش­های کشت بافت از جمله کشت سلول و اندام­های گیاهی یک روش جایگزین مناسب برای بهره­برداری از ترکیبات گیاهی است. با تغییر غلظت هورمونی در محیط­های کشت بافت گیاهی می­توان تولید متابولیت­های ثانویه را از نظر کمی یا کیفی بهبود بخشید. چای کوهی با نام علمی Stachys lavandulifulia، یک گیاه دارویی مهم و بومی ایران است که در مناطق مختلف پراکندگی دارد. در این مطالعه، اثر سطوح مختلف هورمونBA  به­تنهایی یا در ترکیب با NAA در شرایط درون شیشه بر نوساقه­زائی، میزان فنول و فلاونوئید کل در کشت شاخه بررسی گردید. نتایج حاصل از نوساقه­زائی نشان داد که تفاوت معنی­داری بین محیط دارای BA به­تنهایی و محیط BA+NAA وجود دارد. بیشترین میزان نوساقه در هر ریزنمونه در تیمار 1/0 میلی­گرم بر لیتر  NAA به­همراه 6/0 میلی­گرم بر لیترBA ،  برابر با میانگین 11 عدد نوساقه در هر ریز نمونه، به­دست آمد. اثر عامل NAA و اثر متقابل NAA و BA بر میزان فنول کل در سطح 1 درصد معنی­دار بود. بیشترین میزان فنول کل در تیمار 9/0 میلی­گرم بر لیترBA و برابر با 04/1 میلی­گرم گالیک­اسید بر گرم وزن تر به­دست آمد. در بررسی میانگین میزان فلاونوئید کل، تفاوت معنی­دار بین محیط دارای BA به­تنهایی و محیط BA+NAA در کشت شاخه مشاهده شد، در محیط بدون NAA میزان فلاونوئید بیشتری برابر با 66/1 میلی­گرم کوئرستین بر گرم وزن تر به­دست آمد. برای صفت میزان فلاونوئید کل، بهترین پاسخ از محیط­کشت دارای BA به­تنهایی به­دست آمد، در این محیط میزان فلاونوئید کل برابر با 66/1 میلی­گرم کوئرستین بر گرم وزن تر بود.
    کلید واژگان
    چای کوهی
    کشت درون شیشه ای
    فنول و فلاونوئیدکل

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2013-05-22
    1392-03-01
    ناشر
    دانشگاه بوعلی سینا
    سازمان پدید آورنده
    فارغ التحصیل کارشناسی ارشد گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا
    استادیار گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا
    دانشیار گروه بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا

    شاپا
    2476-6313
    2476-566X
    URI
    https://ab.basu.ac.ir/article_571.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/432148

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب