مقایسه شترهای تک¬کوهانه و دوکوهانه ایران بر اساس ژن MYF5 مرتبط با صفات رشد
(ندگان)پدیدآور
هدایت ایوریق, نعمتمیرایی آشتیانی, سیدرضامرادی شهربابک, محمدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
تردی گوشت یکی از صفات مهم در صنعت تولید گوشت و یکی از خصوصیات مهم از نظر مصرفکننده میباشد. ژن میوژنیک فاکتور 5 (MYF5) نقش کلیدی تنظیمکنندگی در تشکیل و توسعه ماهیچه اسکلتی ایفا میکند و بهعنوان یک ژن کاندیدا در صفات مرتبط با رشد و کیفیت گوشت به شمار میرود. در این پژوهش از تعداد 40 نفر شتر  دوکوهانه و 140 نفر از سه جمعیت مختلف شتر تککوهانه به صورت تصادفی خونگیری به عمل آمد. برای تعیین تنوع ژنتیکی در اگزون 1 ژن MYF5 از روش PCR-SSCP استفاده شد و چهار الگوی متفاوت مشاهده گردید. توالییابی در موقعیتهای 99 و 367 جهش را نشان داد که به ترتیب تغییر نوکلئوتید A به G و G به A را موجب میشود و باعث ایجاد چهار هاپلوتایپ که مرتبط با چهار الگوی متفاوت بودند، میشود. همچنین فاصله ژنتیکی نشان داد که شترهای دوکوهانه نسبت به جمعیتهای دیگر شترهای تککوهانه دارای فاصله ژنتیکی بیشتری میباشند.
کلید واژگان
شترهای تک¬کوهانهشترهای دوکوهانه
فاصله ژنتیکی
PCR-SSCP
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2012-11-211391-09-01
ناشر
دانشگاه بوعلی سیناسازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرجاستاد گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج
استاد گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج
شاپا
2476-63132476-566X




