• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • اقتصاد کشاورزی و توسعه
    • دوره 28, شماره 110
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • اقتصاد کشاورزی و توسعه
    • دوره 28, شماره 110
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    واکاوی الزامات تحقق کشت فراسرزمینی برای بهبود امنیت غذایی در ایران

    (ندگان)پدیدآور
    کلباسی اصفهانی, علی اصغرمیردامادی, سیدمهدیفرج اله حسینی, سید جماللشگر آرا, فرهاد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    804.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سرمایه­ گذاری در اراضی حاصل‏خیز کشورهای برخوردار از منابع آب کافی برای تولید محصولات اساسی در راستای بهبود امنیت غذایی با عنوان «کشت فراسرزمینی» شناخته شده است. تحقیق حاضر، با هدف کاربردی واکاوی الزامات تحقق کشت فراسرزمینی برای بهبود امنیت غذایی در ایران، به روش تحلیلی غیرآزمایشی و پیمایشی صورت گرفت. جامعه آماری تحقیق 176 تن از صاحب­نظران عرصه کشت فراسرزمینی در بخش­های دولتی و خصوصی بودند که به ­طور نظری، انتخاب شدند. ابزار تحقیق شامل اسناد و مدارک کتابخانه ­ای و همچنین، پرسشنامه پنج ‏گزینه ­ای با طیف لیکرت بود. متغیر وابسته تحقیق «بهبود امنیت غذایی در ایران» بود که در چهار بعد موجود بودن غذا، در دسترس بودن غذا، بهره‏برداری از غذا و پایدار بودن این سه مؤلفه سنجش شد. متغیر مستقل تحقیق نیز شامل الزامات تحقق کشت فراسرزمینی برای ایران در چهار گروه سیاست‏گذاری، اقتصادی، فرهنگی- اجتماعی و زراعی- تخصصی بود. بر پایة یکی از مهم‏ترین یافته‏های پژوهش حاضر، این چهار گروه الزامات تحقق کشت فراسرزمینی برای ایران تأثیرات معنی­دار و مثبت بر ابعاد یادشدة امنیت غذایی دارند و تحقق کشت فراسرزمینی برای ایران در بهبود امنیت غذایی کشور دارای تأثیر مثبت معنی­دار است. همچنین، نتایج سنجش نظرات دانش‏ آموختگان رشته­ های کشاورزی و غیر­کشاورزی با یکدیگر همخوانی دارد. نظر به یافته ­های تحقیق، تأمین اطلاعات ضروری مرتبط توسط مراجع دولتی برای ورود به عرصه کشت فراسرزمینی نخستین گام در راستای تشویق بخش خصوصی به حضور در این عرصه است.
    کلید واژگان
    امنیت غذایی
    کشت فراسرزمینی
    محصولات اساسی

    شماره نشریه
    110
    تاریخ نشر
    2020-08-22
    1399-06-01
    ناشر
    موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی
    Agricultural Planning, Economics, and Rural Development Research Institute (APERDRI)
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی دکتری توسعة کشاورزی، دانشکدة علوم کشاورزی و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران
    دانشیار گروه توسعه کشاورزی، دانشکده علوم کشاورزی و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران،
    دانشیار گروه اقتصاد، ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکدة علوم کشاورزی و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران
    دانشیار گروه اقتصاد، ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکدة علوم کشاورزی و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران

    شاپا
    1022-4211
    2645-6443
    URI
    https://dx.doi.org/10.30490/aead.2020.278322.1044
    http://aead.agri-peri.ac.ir/article_122322.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/428372

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب