رابطه بین کارایی فنی و اندازه واحدهای مرغداری شهرستان سنقر و کلیایی
(ندگان)پدیدآور
دشتی, قادریاوری, سمیهپیش بهار, اسماعیلحیاتی, باب الهنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
طی دهههای گذشته، گوشت مرغ به عنوان یک محصول دامی، سریعترین رشد را از نظر تولید، مصرف و تجارت گوشت در جهان داشته است؛ از اینرو و با توجه به اهمیت تولید گوشت مرغ در حکم یک محصول پروتئینی راهبردی، ضرورت مطالعه ابعاد اقتصادی صنعت طیور نمایان میشود. در این بین، با توجه به بازده پایین عوامل تولید و تنوع اندازه واحدهای مرغداری در ایران، بررسی کارایی واحدها و ارتباط آن با اندازه بنگاههای تولیدی در راستای بهرهگیری مطلوب و اقتصادی از منابع موجود ضروری به نظر میرسد. مطالعه حاضر نیز با هدف بررسی رابطه بین کارایی فنی و اندازه واحدهای مرغداری شهرستان سنقر و کلیایی در سال 1388 انجام گرفت. دادههای مورد نیاز مطالعه از طریق تکمیل پرسشنامه از 100 واحد مرغداری گوشتی فعال شهرستان سنقر و کلیایی جمعآوری گردید. جهت نیل به هدف مطالعه، از براورد تابع تولید مرزی تصادفی استفاده شد. با تخمین تابع تولید ترانسلوگ مرزی تصادفی، میانگین کارایی فنی 17/82 درصد براورد شد. تحلیل رگرسیونی وجود رابطه مثبت بین کارایی فنی و اندازه واحدهای مرغداری گوشتی شهرستان سنقر و کلیایی را تأیید کرد. بر همین اساس حمایت از واحدهای بزرگ و نیز اعطای تسهیلات و امکانات بیشتر برای گسترش واحدهای کوچک موجود در منطقه توصیه میشود. طبقهبندی JEl : C31,D21,D24
کلید واژگان
اندازهتابع مرزی تصادفی
سنقر و کلیایی
کارایی فنی
واحدهای مرغداری گوشتی
شماره نشریه
78تاریخ نشر
2012-04-201391-02-01
ناشر
موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستاییAgricultural Planning, Economics, and Rural Development Research Institute (APERDRI)
شاپا
1022-42112645-6443




