محاسبه کششهای قیمتی و درآمدی تقاضای مواد غذایی در ایران با استفاده از سیستم تقاضای تقریباً ایدهآل پویا
(ندگان)پدیدآور
باریکانی, الهامشجری, شاهرخامجدی, افشیننوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
در این مطالعه تقاضای مواد غذایی در چارچوب یک سیستم براورد گردیده است. به این منظور ابتدا ساختار تفکیکپذیری مدل با آزمون پارامتری بررسی گردید و سپس از سیستم تقاضای تقریباً ایدهآل در دو حالت ایستا و پویا استفاده شد. در این راستا از دادههای سری زمانی مربوط به سالهای 1353-1382 استفاده گردید. یافتههای مربوط به خصوصیات مختلف و آزمونهای خطای تصریح نشان داد که نتایج در حالت پویا از حالت ایستا بهتر است. نتایج مربوط به ساختار تفکیکپذیری فرضیه تحقیق (مصرفکنندگان تخصیص درآمد را ابتدا بین گروههای مختلف خوراکی و سپس بین انواع مختلف گوشتها انجام میدهند) را رد نمود. مطابق با انتظارات نظری، کلیه کششهای خودقیمتی جبرانی و غیرجبرانی منفی و تمامی کششهای درآمدی مثبت بهدست آمدند.
کلید واژگان
سیستم تقاضای تقریباً ایدهآلآزمونهای تفکیکپذیری
مدلهای ایستا و پویا
کششهای جبرانی و غیرجبرانی
مواد غذایی
شماره نشریه
60تاریخ نشر
2007-06-221386-04-01
ناشر
موسسه پژوهش های برنامه ریزی، اقتصاد کشاورزی و توسعه روستاییAgricultural Planning, Economics, and Rural Development Research Institute (APERDRI)
شاپا
1022-42112645-6443




