• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مهندسی زراعی
    • دوره 42, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مهندسی زراعی
    • دوره 42, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقایسه خشک‌کردن به لیمو در یک خشک کن جریان پیوسته مجهز به سامانه پیش گرمایش خورشیدی با خشک کردن سنتی

    (ندگان)پدیدآور
    سودمندمقدم, شمسیشریفی, محمدذرعی فروش, حمادمبلی, حسین
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.026 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    کاربردی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    یکی از متداول­ترین روش­های نگهداری گیاهان دارویی، به منظور ماندگاری طولانی تر آن­ها، خشک کردن می­باشد. به­لیمو از جمله گیاهان دارویی است که دارای خواص بسیاری از جمله ضد تشنج، آرام بخش و ضد سرماخوردگی می­باشد. در این پژوهش از یک خشک­کن جریان پیوسته مجهز به سامانه پیش­گرمایش خورشیدی برای خشک کردن برگ‌های به­لیمو استفاده شد و به منظور مشخص شدن تفاوت معنی­دار بین تأثیر سرعت­ها و دماهای متفاوت هوا در روش خشک­کن از آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی استفاده شد. سپس برای مقایسه کیفیت محصول خشک شده با روش سنتی خشک کردن (سایه و آفتاب)، بازده اسانس برای هر نمونه­ی خشک شده با دستگاه اسانس­گیری کلونجر و به روش تقطیر با آب به­دست آمد و برای تعیین معنی­داری بازده استخراج اسانس هر تیمار، از طرح کاملاً تصادفی استفاده شد. نتایج نشان داد که بیشترین بازده اسانس در روش خشک­کن و دمای 40 درجه سلسیوس و سرعت هوای 2 متربرثانیه به میزان 61/0 درصد و کمترین بازده اسانس در روش خشک کردن در آفتاب به میزان 23/0 درصد بدست آمد. کمترین زمان خشک کردن مربوط به روش استفاده از خشک­کن در دمای 50 درجه سلسیوس و سرعت 2 متر برثانیه به مدت 110 دقیقه و بیشترین زمان در روش سنتی خشک کردن (روش سایه) به مدت 720 دقیقه رخ داده­است بر طبق نتایج به‌دست آمده، استفاده از این سامانه به منظور خشک کردن به­لیمو می­تواند باعث افزایش کیفیت محصول و کاهش زمان خشک شدن در مقایسه با روش­های سنتی خشک کردن شود.
    کلید واژگان
    خشک‌کن جریان پیوسته
    پیش‌گرمایش خورشیدی
    اسانس
    روش خشک کردن
    به‌لیمو
    تکنولوژی پس از برداشت

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2019-07-23
    1398-05-01
    ناشر
    دانشگاه شهید چمران اهواز
    Shahid Chamran University of Ahvaz
    سازمان پدید آورنده
    دانشجوی کارشناسی‌ارشد گروه مهندسی ماشین‌های کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
    عضو هیئت علمی گروه مهندسی ماشین‌های کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
    استادیار گروه مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان
    عضو هیئت علمی گروه مهندسی ماشین‌های کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

    شاپا
    2588-5944
    2588-526X
    URI
    https://dx.doi.org/10.22055/agen.2019.27951.1473
    http://agrieng.scu.ac.ir/article_14524.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/426870

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب