بررسی تاثیر مقدار فشار محفظه و وزن اولیه محصول بر شاخصهای خنکسازی کلم پیچ به روش خلائی
(ندگان)پدیدآور
راهی, سحربهرامی, هوشنگشیخ داوودی, محمد جوادنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف اصلی از روشهای پیشخنک کردن خنکسازی سریع محصول قبل از انبار در سردخانه طی 24 ساعت پس از برداشت میباشد .خنکسازی خلائی به عنوان سریعترین روش خنکسازی تبخیری برای هر محصولی که دارای رطوبت آزاد است، شناخته شده است. در این مطالعه آزمایشات برای ارزیابی تأثیر فشار محفظهی خلاء در سه سطح 7/0، 1 و 5/1 کیلوپاسکال و وزن در دو سطح 100±300 و 100±900 گرم بر کاهش دمای سطح و مرکز، ضریب خنکسازی، فاکتور تأخیر، زمان خنکسازی و جرم از دست رفته برای خنکسازی کلمپیچ انجام شد. نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان داد در بین سه سطح  فشار هرچه فشار ثابت شده نهایی در محفظه بیشتر و کلم ها سنگینتر باشند زمان خنک سازی افزایش، ضریب خنک سازی کاهش و فاکتور تأخیر به طور ناپیوسته افزایش یافت، هم چنین هر چه زمان بیشتری سپری شد کلم ها رطوبت بیشتری از دست دادند. یکی از معایب روش خنک کردن خلاء، از دست دادن رطوبت محصولات می باشد. بنابر نتایج این تحقیق با انتخاب فشار 7/0 کیلوپاسکال به عنوان فشار ثابت شده نهایی برای مخزن میزان جرم از دست رفته کمتری وجود داشت. به گونهای که این فشار باعث کاهش 32% و 52% به ترتیب در مقدار جرم از دست داده در مقایسه با فشار 1 و 5/1 کیلوپاسکال گردید. تأثیر فشار بر خنک سازی محصول کلم بسیار بارزتر از اثر  فاکتور دیگر (وزن) بوده است.  هم چنین استفاده از این روش موجب توزیع دمایی همگن در کلمپیج در طول فرآیند خنک سازی شد.
کلید واژگان
خنکسازی خلائیکلمپیچ
جرم از دست رفته
ضریب خنکسازی
فاکتور تأخیر
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2016-01-211394-11-01
ناشر
دانشگاه شهید چمران اهوازShahid Chamran University of Ahvaz
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسی ارشد مکانیزاسیون دانشگاه شهید چمران اهوازدانشیار گروه مکانیک ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون دانشگاه شهید چمران اهواز
دانشیار گروه مکانیک ماشین های کشاورزی و مکانیزاسیون دانشگاه شهید چمران اهواز
شاپا
2588-59442588-526X




