• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Avicenna Journal of Phytomedicine
    • Volume 2, Issue 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Avicenna Journal of Phytomedicine
    • Volume 2, Issue 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    The antioxidant and Flavonoids contents of Althaea officinalis L. flowers based on their color

    (ندگان)پدیدآور
    Sadighara, ParisaGharibi, SorayaMoghadam Jafari, AmirJahed Khaniki, GolamrezaSalari, Samira
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    57.62کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    Short communication
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    Objective: There has been a growing interest in finding plants with biological active ingredients for medicinal application. Materials and Methods: Three colors of petals of Althaea officinalis (A. officinalis) flowers, i.e., pink, reddish pink, and white were examined for total antioxidant activity and flavonoids content. Results: The reddish pink flowers of A. officinalis have more antioxidant activity and the power of antioxidant activity was reddish pink > pink > white. pink > white. white. Conclusion: Findings suggest that the dark color can serve as an indicator of antioxidant content of the plant. Flavonoid content was highest in white flower thus this result indicated that flowers with light color can be considered for medicinal uses.
    کلید واژگان
    Antioxidant Capability
    Petals Color
    Total Flavonoids

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2012-06-01
    1391-03-12
    ناشر
    Mashhad University of Medical Sciences
    سازمان پدید آورنده
    Department of Environmental Health, Food Safety Division, Faculty of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, I. R. Iran
    Academic Center of Education, Culture and Research (ACECR), Tehran, I. R. Iran
    Department of Toxicology, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, I. R. Iran
    Department of Environmental Health, Food Safety Division, Faculty of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, I. R. Iran
    Department of Medical Mycology and Parasitology, School of Medicine, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, I. R. Iran

    شاپا
    2228-7930
    2228-7949
    URI
    https://dx.doi.org/10.22038/ajp.2012.82
    http://ajp.mums.ac.ir/article_82.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/425537

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب