• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات سامانه‌ها و مکانیزاسیون کشاورزی
    • دوره 20, شماره 72
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات سامانه‌ها و مکانیزاسیون کشاورزی
    • دوره 20, شماره 72
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بهینه سازی مصرف انرژی و کاهش کاهش آلاینده های محیط زیست درتولید کلوچه با استفاده از تکنیک های تحلیل پوششی داده ها و الگوریتم ژنتیک

    (ندگان)پدیدآور
    خانعلی, مجیدمحمدنیا گالشکلامی, مهدیهاکرم, اسداللهحسین زاده بندبافها, هما
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این پژوهش به بررسی میزان مصرف انرژی و انتشار آلاینده­های زیست­محیطی در تولید کلوچه در استان گیلان پرداخته شده است. روش‌های بهینه­سازی مصرف انرژی به­منظور کاهش کاهش آلاینده­های محیط زیست با استفاده از دو روش مرسوم تحلیل پوششی داده­ها و الگوریتم ژنتیک چندهدفه ارائه گردید.بدین منظور، اطلاعات لازم از 30 واحد تولید کلوچه استخراج و به­عنوان داده­های اولیه در تحلیل‌های انرژی و زیست­محیطی به­کار گرفته شد. با استفاده از رویکرد ارزیابی چرخۀ زندگی، تأثیرات زیست­محیطی تولید کلوچه بررسی شد. نهاده­ها و ستانده بر اساس هم­ارزهای انرژی به انرژی‌های معادل تبدیل شدند. نتایج این پژوهش نشان می­دهد که 66/30533 مگاژول انرژی برای تولید هر تن کلوچه مصرف می­شود. بیشترین سهم انرژی مصرفی به گاز طبیعی با 28/16945 مگاژول به­ازای هر تن کلوچۀ تولیدی ارتباط دارد. طبق نتایج ارزیابی چرخۀ زندگی، شاخص گرمایش جهانی برای تولید هر تن کلوچه09/3732 کیلوگرم کربن­دی اکسید معادل تعیین گردید. بر اساس نتایج مدل­های تحلیل پوششی داده­ها، میزان کل انرژی مورد نیاز در حالت مصرف بهینۀ نهاده­ها، درصد صرفه‌جویی انرژی و کاهش شاخص گرمایش جهانی به­ترتیب برابر 58/30221 مگاژول در تن، 02/1 درصد و 37/190 کیلوگرم کربن دی­اکسید معادل به­ازای تولید یک تن کلوچه به­دست آمد. همچنین، اجرای الگوی پیشنهادی توسط الگوریتم ژنتیک چند­هدفه مصرف انرژی را 62/21 درصد کاهش می دهد که بیشترین درصد صرفه­جویی در انرژی در مصرف گردو در تولید کلوچه دیده­ شده­ است. بر اساس نتایج بهینه­سازی چندهدفه، میزان شاخص گرمایش جهانی به­ازای تولید یک تن کلوچه برابر 74/2923 کیلوگرم کربن­دی اکسید معادل تعیین شد.
    کلید واژگان
    اثرات زیست محیطی
    صنایع غذایی
    گرمایش جهانی

    شماره نشریه
    72
    تاریخ نشر
    2019-06-22
    1398-04-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی
    سازمان پدید آورنده
    دانشیار گروه مهندسی ماشین‌های کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
    دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه مهندسی ماشین‌های کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
    دانشیار گروه مهندسی ماشین‌های کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
    دانشجوی دکتری گروه مهندسی ماشین‌های کشاورزی، دانشکده مهندسی و فناوری کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

    شاپا
    2476-4612
    24764620
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/erams.2018.115061.1215
    https://amsr.areeo.ac.ir/article_116246.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/422620

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب