نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorجمشیدی, بهارهfa_IR
dc.contributor.authorمینایی, سعید میناییfa_IR
dc.contributor.authorمهاجرانی, عزالدینfa_IR
dc.contributor.authorقاسمیان, حسنfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T12:27:47Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T12:27:47Z
dc.date.available1399-07-09T12:27:47Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T12:27:47Z
dc.date.issued2014-08-23en_US
dc.date.issued1393-06-01fa_IR
dc.date.submitted2013-11-26en_US
dc.date.submitted1392-09-05fa_IR
dc.identifier.citationجمشیدی, بهاره, مینایی, سعید مینایی, مهاجرانی, عزالدین, قاسمیان, حسن. (1393). بررسی اثر پیش‌پردازش‌های مختلف طیفی بر ارزیابی غیر مخرب کیفیت پرتقال با اسپکتروفتومتری فروسرخ نزدیک (NIRS). تحقیقات سامانه‌ها و مکانیزاسیون کشاورزی, 15(2), 27-44. doi: 10.22092/erams.2014.102171fa_IR
dc.identifier.issn2476-4612
dc.identifier.issn24764620
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/erams.2014.102171
dc.identifier.urihttps://amsr.areeo.ac.ir/article_102171.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/422501
dc.description.abstractاسپکتروسکوپی فروسرخ نزدیک (NIR) در ترکیب با روش‌های شیمی‌سنجی، شامل پیش‌پردازش‌های طیفی و مدل‌سازی‌های چندمتغیره، یکی از پرکاربردترین روش‌های غیر مخرب اندازه‌گیری ویژگی‌های کیفی میوه‌ها و سبزی‌هاست که در سال‌های اخیر بیشتر مد نظر پژوهشگران بوده است.  در این پژوهش، توانایی روش اسپکتروسکوپی NIR بازتابی در محدوده طیفی 1650-930 نانومتر به‌منظور پیش‌بینی غیر مخرب مواد جامد حل‌شدنی (SSC) و اسیدیته قابل تیتر کردن (TA) پرتقال‌‌ تامسون، همچنین اثر پیش‌پردازش‌های مختلف طیفی بر دقت مدل‌های چندمتغیره پیش‌بینی‌کننده بررسی شد.  در این راستا، مدل‌های واسنجی چندمتغیره حداقل مربعات جزئی (PLS) بر پایه اندازه‌گیری‌‌های مرجع و اطلاعات طیف‌های پیش‌پردازش ‌شده با ترکیب‌ روش‌های مختلف هموارسازی (میانگین‌گیری متحرک (MA)، ساویتزکی- گولای (SG)، تبدیل موجک (WT))؛ نرمال‌سازی (تصحیح پراکنش افزاینده (MSC)، توزیع نرمال استاندارد (SNV))؛ و افزایش قدرت تفکیک طیفی (مشتق‌های اول و دوم (D<sub>1</sub>، D<sub>2</sub>)) برای پیش‌بینی SSC و TA پرتقال‌ها تدوین شدند.  نتایج نشان داد که اسپکتروسکوپی NIR بازتابی، در ترکیب با روش‌های شیمی‌سنجی، توانایی پیش‌بینی غیر مخرب SSC و TA پرتقال‌ را دارد.  همچنین، روش‌های پیش‌پردازش اثر مستقیم بر نتایج مدل‌های PLS تدوین ‌شده برای پیش‌بینی این پارامترهای درونی داشتند و بهترین نتایج پیش‌بینی برای SSC (430/0RMSEC=، 923/0r<sub>c</sub>=، 451/0RMSEP=، 936/0r<sub>p</sub>=، 798/2SDR=) و TA (133/0RMSEC=، 883/0r<sub>c</sub>=، 177/0RMSEP=، 863/0r<sub>p</sub>=، 853/1SDR=) بر پایه ترکیب روش‌های پیش‌پردازش MA + SNV به‌دست آمد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherموسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیfa_IR
dc.relation.ispartofتحقیقات سامانه‌ها و مکانیزاسیون کشاورزیfa_IR
dc.relation.ispartofAgricultural Mechanization and Systems Researchen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/erams.2014.102171
dc.subjectآنالیز چندمتغیرهfa_IR
dc.subjectاسپکتروسکوپی فروسرخ نزدیکfa_IR
dc.subjectروش‌های پیش‌پردازشfa_IR
dc.subjectغیر مخربfa_IR
dc.titleبررسی اثر پیش‌پردازش‌های مختلف طیفی بر ارزیابی غیر مخرب کیفیت پرتقال با اسپکتروفتومتری فروسرخ نزدیک (NIRS)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش‌آموخته دکتری تخصصی دانشگاه تربیت مدرس و استادیار موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد پژوهشکده لیزر و پلاسما دانشگاه شهید بهشتیfa_IR
dc.contributor.departmentاستاد دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.citation.volume15
dc.citation.issue2
dc.citation.spage27
dc.citation.epage44
nlai.contributor.orcid0000-0001-8536-3326


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد