اثر اسانس نعناع بر کاهش استرس در زمان حمل و نقل ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
(ندگان)پدیدآور
چهاربرجی, معصومهایمانپور, محمدرضاصفری, رقیهجافر, علینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مواد بیهوشکننده در آبزیپروری عمدتاً برای راحتی دستکاری و به حداقل رساندن استرس و جراحات فیزیکی ماهی طی فرایندهای مختلف ضروری است. هدف از این مطالعه ارزیابی اثرات اسانس نعناع بر کاهش استرس کپور معمولی با وزن 2/0± 5/1 گرم در زمان حمل و نقل بود. ماهیان در معرض غلظتهای مختلف اسانس نعناع (0 (بعنوان شاهد)، 10، 20 و 30 میکرولیتر در لیتر) قرار گرفتند. سطوح کورتیزول، گلوکز، پروتئین کل، آلبومین و ایمونوگلوبولین یک ساعت بعد از حمل و نقل اندازهگیری شد. نتایج این مطالعه نشان داد که گروه شاهد به طور معنی داری بالاترین سطوح کورتیزول و گلوکز و پایینترین سطوح پروتئین کل و ایمونوگلوبولین را در مقایسه با سایر تیمارها دارد. همچنین تفاوت معنیداری بین مقادیر آلبومین در تیمارهای آزمایشی وجود نداشت (P>0.05). نتایج این مطالعه نشان داد که کاربرد اسانس نعناع در سطح 10 میکرولیتر در لیتر در حمل و نقل ماهی کپور معمولی میتواند استرس ماهیان را کاهش دهد.
کلید واژگان
کپور معمولیاسترس
بیهوشی
نعناع
حمل و نقل
فیزیولوژی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2019-08-231398-06-01
ناشر
انجمن زیست شناسی ایرانIranian Biology Society
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیغی گرگانهیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
شاپا
2383-26142383-2622




